Меню сайту
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Договір про вивезення відходів - Інвестиційно-будівельний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Інвестиційно-будівельний форум » Правове регулювання будівництва та земельних правовідносин » УПРАВЛІННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЯ » Договір про вивезення відходів (ТОВ "Санком" нахабно зобов'язує укласти договір)
Договір про вивезення відходів
ЮрійДата: Субота, 16.06.2012, 23:39 | Повідомлення # 1
Група: Гости





Живу у приватному секторі у м.Рівне. Нещодавно прийшла квитанція від ТзОВ "Санком-Рівне" (директор депутат міської ради Євтушенко С.І.) із зазначенням боргу за вивезення побутових відходів та погрозами щодо адміністративної відповідальності за відмову укласти договір із зазначеним товариством з посиланням на Закони України "Про відходи" та "Про житлово-комунальні послуги" без зазначення статей. Послугами ТзОВ "Санком-Рівне" з вивезення відходів не користуюсь, оскільки корисно використовую побутові відходи на присадибній ділянці, а також користуюсь послугами інших підприємств з вивезеня побутових відходів. Як поставти нахаб на місце? Чи це так тільки в Рівному?
 
ОлегДата: Середа, 24.10.2012, 12:54 | Повідомлення # 2
Група: Гости





Подібна ситуація! Маю квартиру в якій не проживаю. Надсилають рахунки на оплату аж за 3 осіб!

Чому я маю платити???
 
archinfoДата: П`ятниця, 26.10.2012, 11:59 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Администраторы
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Відповідно до ст.1 Закону України "Про захист прав споживачів" послугою є діяльність виконавця з надання (передачі) споживачеві певного визначеного договором матеріального чи нематеріального блага, що здійснюється за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб. Споживачем є фізична особа, яка придбаває, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого працівника. Враховуючи вищевикладене орган місцевого самоврядування визначивши виконавця послуг не має повноважень щодо надання статусу споживача громадянам, оскільки це їхнє суб'єктивне право, а відтак не відноситься до юрисдикції органу місцевого самоврядування. В різних правилах благоустрою зазначається про те, що саме споживачі зобов'язані укладати договори щодо надання житлово-комунальних послуг. Про це зазначено в Законах України "Про житлово-комунальні послуги" та "Про відходи". Крім того, вимагання укладення договору з визначеним органом місцевого самоврядування виконавцем суперечить ст.627 Цивільного кодексу України, відповідно до якої сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості. Відповідно до ст.626 договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Тобто, якщо немає домовленості то немає і договору.
Відповідно до ст.638 договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Знову ж таки, немає згоди - немає договору. Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі. Відповідно до ст.231 Цивільного кодексу України правочин, вчинений особою проти її справжньої волі внаслідок застосування до неї фізичного чи психічного тиску з боку другої сторони або з боку іншої особи, визнається судом недійсним. Винна сторона (інша осбоба), яка застосувала фізичних або психічних тиск до другої сторони, зобов'язана відшкодувати збитки у подвійному розмірі та моральну шкоду, що завдані у зв'язку з вчиненням цього правочину. Враховуючи вищевикладене, надсилання квитанції без укладення договору, або психічних тиск щодо підписання договору є неправомірними. За таких обставин особа може звернутись до суду. Практичний досвід свідчить, що листування з виконавцями послуг малоефективне. За неукладання договорів законодавством не передбачено адміністративної відповідальності.

                                                          "Fingert & Law Corporation"
 
tina_nazarovaДата: П`ятниця, 28.10.2022, 01:28 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
интересная информация

уход за пожилыми после инсульта
 
Інвестиційно-будівельний форум » Правове регулювання будівництва та земельних правовідносин » УПРАВЛІННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЯ » Договір про вивезення відходів (ТОВ "Санком" нахабно зобов'язує укласти договір)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz