Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Лютий » 7 » Акція на захист Софії від зазіхань державних та церковних посадовців
17:20
Акція на захист Софії від зазіхань державних та церковних посадовців
Акція на захист Софії від зазіхань державних та церковних посадовців
Потрібно стати на захист Софії Київської!
Зараз готується указ президента України щодо, зокрема, передачі Національного заповідника «Софія Київська» у підпорядкування Міністерству культури.
Це є дуже небезпечним кроком, з огляду на те, що міністерство культури фактично підтримує плани керівників Московського патріархату щодо передачі представникам цієї конфесії найбільших національних пам’яток України.
З 1943 року, з моменту визволення столиці від німецько-фашистських загарбників Софія Київська знаходиться у підпорядкуванні Мінрегіонбуду.
Що очікує Софію, можна бачити на прикладі сумної долі заповідника «Києво-Печерська Лавра»:
1. Руйнування пам’яток та передача їх УПЦ (МП). Стан печер у Лаврі, котрі передані у користування УПЦ (МП) викликає серйозне занепокоєння у експертів міжнародний організацій, зокрема, ІКОМОСу, що відображено у їх звітах. Зруйновано пам’ятку архітектури – Західні в’їзні ворота Лаври. Територія Лаври використовується для побудови адміністративних будівель для духовенства УПЦ (МП), що прямо заборонено відповідно до Конвенції про охорону об’єктів всесвітньої спадщини, ратифікованої Україною. Монастирем на території Лаври активно проводиться комерційна та господарська діяльність.
2. Виселення музеїв та звільнення наукових кадрів. Зараз за участі міністерства культури формуються плани щодо виселення найбільш важливих для України музеїв з території Лаври. З подачі керівництва заповідника здійснюється масове звільнення найбільш кваліфікованих наукових кадрів, таким чином руйнуючи наукову роботу у заповіднику.
3. Забудова буферної зони. Мінкульт погоджує дозволи на усі будівництва, що відбуваються у охоронній зоні об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Представники міністерства, всупереч обов’язкам України у відповідності до Конвенції про охорону всесвітньої спадщини, в судах допомагають забудовникам реалізовувати свої плани.
В той же час експерти ІКОМОС та ЮНЕСКО відзначають досить непоганий стан збереження об’єктів Національного заповідника «Софія Київська», музеї звідти ніхто і не думає виселяти, заповідник і мінрегіонбуд достить результативно протистоять намірам забудовників здійснювати протиправні будівельні проекти навколо Софії.
Представники УПЦ (МП) неодноразово виявляли бажання отримати храм Софії Київської у своє розпорядження для проведення служб. На одностайну думку експертів, це призведе до катастрофічних наслідків для фресок Софії.
Тому закликаємо прийти на акцію протесту – 8 лютого, о 13-00, Софіївська площа.
До акції не причетна жодна політсила. Трудовий колектив Національного заповідника Софія Київська прийме участь у заході, з огляду на обідню перерву. Організатор – група небайдужих до долі Софії громадян, члени трудового колективу Заповідника, жителі навколишніх кварталів.

За матеріалами ГО "Збережи старий Київ"
Категорія: На часі | Переглядів: 467 | Додав: fingert | Теги: Акція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz