Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Серпень » 27 » Акцію протесту захисників пам’яток Львова «задавили» автівками
13:59
Акцію протесту захисників пам’яток Львова «задавили» автівками

Учора ввечері 24 серпня за годину до святкових феєрверків на вулиці Федорова у Львові перед будівельною загорожею, яка відокремлює Львів сучасний та історичний, відбулася акція запалювання свічок «Прощання зі Львовом», учасники якої протестували проти влади і забудовників середньовічного кварталу та споруд 15-17 століть.

Долю унікальних знахідок, які відкрилися на вул. Федорова у Львові внаслідок досліджень фахівців з археології та архітектури вирішує інвестор чергового готелю до «Євро 2012» за активної підтримки львівської влади. «Прикро, але знахідка, яку в цивілізованому світі вважали б скарбом нації, буде знищена, як така, що перешкоджає планам забудовника», – сказала громадська активістка Наталка Криничанка, яка спеціально до акції писала сповнений болю за втраченою історією вірш «Прощання зі Львовом».

Громада Львова, обурена таким перебігом подій, зібралась у день святкування Незалежності на символічний акт прощання зі Львовом. Горіли свічки, велись дискусії. До гурту приєднались мешканці вулиць Федорова, Сербської, Руської. Підходили туристи і бомжі. «У сам розпал акції у вузеньку вулицю заїхало п’ять автомашин, але, коли і це не допомогло – величний контейнер з вивозу сміття «розігнав» мирні збори», – резюмувала Наталка Криничанка.

На думку наукового співробітника Інституту українознавства НАН України, дослідника археології архітектури Юрія Лукомського, інвестори продемонстрували звичайнісіньку неповагу до нашої історичної і культурної спадщини. А мало б бути зовсім інакше: згідно з попередніми дослідженнями, архітектор, який проектує готель і розплановує підготовчі роботи, повинен знати, що є збережені підземні частини кам’яниць.

Нагадаємо, мова йде про нове будівництво у середньовічному єврейському кварталі Львові, який тепер має статус охоронної зони ЮНЕСКО, однак ані погодження із ЮНЕСКО ані громадського обговорення проекту інвестор та львівська влада не зробили.

За матеріалами видання  "ЗІК"

Категорія: На часі | Переглядів: 459 | Додав: fingert | Теги: Забудова памяток | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz