Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Ахметов про Андріївський узвіз
13:53
Ахметов про Андріївський узвіз
Український олігарх і депутат Верховної Ради України від Партії Регіонів Ринат Ахметов визнав помилки, які допустила компанія ЕСТА при будівництві на Андріївському узвозі. "Андріївський узвіз – це символ Києва, його історія, і я вдячний всім, хто не залишився байдужим до проблеми, яка виникла. Компанія ЕСТА, вивчивши думки киян, вирішила відмовитися від будівництва ділового центру ще в березні”, – повідомив Ахметов.
"На жаль, після цього рішення були допущені дві грубі помилки. По-перше, дії компанії не були скоординовані, по-друге, вони не були роз’яснені громадськості. Таким чином, головні принципи СКМ – відкритість і прозорість – були порушені”, – зазначив бізнесмен.
У свою чергу, Ахметов пообіцяв, компанія СКМ поверне первозданний вигляд зруйнованим фасадам.
Разом з тим таке твердження Рината Ахметова не відповідає порядку проведення громадських слухань затвердженому до рамкового Закону України ,,Про регулювання містобудівної діяльності", який набрав чинності 12 березня 2012 року. Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил, й такі слухання проводяться лише щодо проектів містобудівної документації на місцевому рівні. А щодо проектів будівництва, яке включає нове будівництво, реконструкцію та реставрацію, що здійснюється у відповідності до затвердженої містобудівної документації, громадське слухання не проводиться. Шановні громадяни! Вивчайте містобудівне законодавство, будівельні норми, державні стандарти та правила, а також приймайте активну участь в обговореннях містобудівної документації. Якщо хтось просто чогось не хоче без належного нормативно-правового підґрунтя то це лише внутрішнє бажання. Звичайно ж, органи місцевого самоврядування мають забезпечити належну організацію громадських слухань щодо містобудівної документації відповідно до містобудівного законодавства. Як свідчить практика, процедурні питання грубо порушуються, що відповідно призводить до негативної реакції громадськості на реалізацію такої містобудівної документації.
З огляду на реакцію Рината Ахметова громадські слухання щодо містобудівної документації належним чином не проводилися, бо за інших умов не потрібно було б визнавати помилки з посиланням на корпоративні норми СКМ.

"Будівельні питання"
Категорія: На часі | Переглядів: 426 | Додав: archinfo | Теги: Андріївський узвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz