Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 29 » Активісту на замітку: право на представництво у суді
17:32
Активісту на замітку: право на представництво у суді

На вчорашньому засіданні апеляційного суду по справі Ігоря Ясинського суддя спробував не допустити представника Ясинського до судового процесу, мотивуючи це тим, що в нього нібито немає закінченої юридичної освіти.

Законодавство України НЕ ВИМАГАЄ, щоб представники особи у суді обов’язково мали юридичну освіту.

Згідно Статті 40 Цивільно-процесуального кодексу України: 1. Представником у суді може бути адвокат або інша особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність і належно посвідчені повноваження на здійснення представництва в суді, за винятком осіб, визначених у статті 41 цього Кодексу.

Згідно статті 42 Цивільно-процесуального кодексу України:

1. Повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами:

1) довіреністю фізичної особи;

2) довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника;

3) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.

2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання.

3. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, статутом або положенням, з прикладенням печатки юридичної особи.

4. Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватись ордером, який виданий відповідним адвокатським об’єднанням, або договором.

5. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, посвідчені суддею, приєднуються до справи.

6. Фізична особа може надати повноваження представникові за усною заявою, яка заноситься до журналу судового засідання.

Таким чином, для здійснення представництва у суді достатньо, щоб позивач (відповідач) на початку судового засідання оголосив коротку заяву:

ЗАЯВА

Відповідно до частини 6 статті 42 Цивільного процесуального кодексу України я, Іванов І.І., позивач по справі, уповноважую Петрова П.П., 1980 року народження, бути моїм представником в судовому процесі, з усіма необхідними для того повноваженнями, які надано законом позивачу: ознайомлюватися з матеріалами справи; заявляти клопотання та відводи; давати усні та письмові пояснення суду; подавати від мого імені всі документи, в тому числі заяви, клопотання тощо; отримувати витяги та копії судових рішень і інших документів, що є в матеріалах справи та отримання яких дозволяється законом; брати участь у судових засіданнях та у дослідженні доказів; наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають в ході судового процесу, якщо це дозволяється процесуальним законодавством; вчиняти інші дії, передбачені чинним законодавством України для такого роду уповноважень.

У випадку, якщо суддя винесе ухвалу і не задовольнить цю заяву – прохати перенести судове засідання, оскаржити цю незаконну ухвалу судді.

За матеріалами "Захисників парку Горького"


Категорія: На часі | Переглядів: 503 | Додав: fingert | Теги: Роз'яснення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz