Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 15 » Андріївську церкву реконструюють
15:20
Андріївську церкву реконструюють

Окраса Андріївського узвозу - барокова церква, спроектована Растреллі, потребує специфічної реставрації. Окрім внутрішніх та зовнішніх робіт необхідно укріпити схил, на якому вона височіє. І гроші ніби є - 12 мільйонів бюджетних коштів, яких, кажуть науковці, вистачило б на повне відновлення святині. Але... "Для того, щоб освоїти кошти - треба спочатку освоїти проектно-кошторисну документацію, пройти відповідні експертизи, отримати відповідні погодження, провести тендер, заключити договір. На даному етапі нацзаповідником ці всі позиції виконані.

Ми маємо на руках всю відповідну документацію, ми маємо на руках дозволи, не маємо тільки одного – коштів”,- каже заступник генерального директора НЗ "Софія Київська" Вадим Кириленко. Андріївська церква, улюблениця столичних туристів, закрита на реставрацію майже рік. Священики української автокефалії, які проводили тут богослужіння, кажуть, коштів на її відновлення Церква не має.

Та сповнені оптимізму - скоро храм відкриють. "Всі основні роботи, які планувались зробити, вже зроблені, тобто, палі укріплення схилу відбулося, зараз тільки йдуть земляні роботи схилу знизу, і ще залишилось зробити паперть, наверху паперть наново встелити”, - каже настоятель Андріївської Церкви Віталій. Експерти ж іншої думки - наразі лише ліквідували аварійний стан, кажуть вони.

Тепер треба перекладати інженерні мережі. А тут може критися вже інша проблема. "Зміна комунікацій, яка планується на Андріївському узвозі - тобто весь Андріївський узвіз буде перерито, і будуть зняті ті комунікації, що є, і будуть покладені інші - значно потужніші. Як на мене, мета цих нових комунікацій - дати власникам нових можливих готелів, які заплановані на Андріївському узвозі, комфортно підключитись до цих комунікацій”, - каже голова постійної комісії з питань культури та туризму КМДА Олександр Бригинець.

Тим часом, заповідник "Софія Київська", разом з Андріївською церквою так би мовити, зависли у повітрі. У Міністерстві культури, під опіку якого вони мали перейти ще в лютому цього року, нічого не знають про проблеми історичних пам`яток.

За матеріалами релігійно-інформаційної служби України

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Категорія: На часі | Переглядів: 434 | Додав: archinfo | Теги: Андріївська церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz