Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Листопад » 15 » БЕЗ КОНСУЛЬТАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ТА ЮНЕСКО НА МІСЦІ ДЕСЯТИННОЇ ЦЕРКВИ НІЧОГО НЕ БУДУВАТИМУТЬ — СТОЛИЧНІ ЧИНОВНИКИ
16:39
БЕЗ КОНСУЛЬТАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ТА ЮНЕСКО НА МІСЦІ ДЕСЯТИННОЇ ЦЕРКВИ НІЧОГО НЕ БУДУВАТИМУТЬ — СТОЛИЧНІ ЧИНОВНИКИ

У Міністерстві регіонального розвитку та будівництва, а також в Київській міській держадміністрації запевняють, що рішення про спорудження храму на місці Десятинної церкви в Києві, де зараз ведуться археологічні розкопки, немає. Про це на прес-конференції в Києві 12 листопада повідомили в.о.першого заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута і профільний заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мещеряков.

На запитання преси, чи є правдивою інформація деяких ЗМІ, що на місці розкопок Десятинної церкви планується до кінця року закласти фундамент для нового храму, А. Беркута відповів: «Міністерство подібне питання не розглядало, архітектурна рада, який займається питаннями реставрації і відновлення пам'яток, — не розглядала, рішення такого ми не приймали ».

За його словами, позиція міністерства в цьому питанні — «відроджувати з нуля (Десятинну церкву), як Михайлівський золотоверхий».

Зі свого боку О. Мещеряков зазначив, що це питання складається з двох частин: збереження історичних залишків і можливий вид Княжого граду, де знаходяться залишки Десятинної церкви.

Він пояснив, що Десятинна церква не збереглася ні в історичних малюнках, ні в інших видах фіксації. Більш того, зазначив столичний чиновник, на цьому місці пізніше була побудована ще одна церква, яка була підірвана.

«На сьогоднішній день знаємо точно, і це доручено урядом контролювати і забезпечувати організацію збереження того, що там є — історичних залишків.Тобто, зробити музеєфікацію тих залишків фундаменту, які там є. І на цьому місці якщо і буде щось споруджуватися, то лише з урахуванням того, що лежить там, в землі », — зазначив заступник голови КМДА.

У той же час, за його словами, зараз триває полеміка з приводу другої частини запитання — який вигляд буде мати місце, де стояла Десятинна церква, і взагалі, чи створювати його, чи ні. У будь-якому випадку, підкреслив О. Мещеряков, цей вид історичного місця буде узгоджений з громадськістю і на міжнародному рівні — з ЮНЕСКО.

В якості альтернативних варіантів, за інформацією Главред, пропонується або спорудити культову споруду з прозорою підлогою, щоб було видно розкопки фундаменту, або «зберегти, закріпити фундаменти, щоб було видно, що на цьому місці споруджували наші предки, показати фундаменти».

«А робити там ще щось, і в якому місці — це питання, які будуть публічно обговорюватися з участю авторитетних людей, які знають історію і є професіоналами», — запевнив чиновник.

Як РІСУ інформувала, 11 листопада в Живому журналі з'явилася інформація з посиланням на археологів про те, що над існуванням пам'ятника нависла загроза — у фундамент Десятинної церкви хочуть вбити кілька десятків бетонних паль, на яких буде побудований фундамент церкви Московського Патріархату. І начебто ті кошти, — 13 ллн грн —що уряд виділив на музеєфікацію пам’ятки, спрямують саме на таке будівництво. 

За матеріалами видання ЗІК

Категорія: На часі | Переглядів: 447 | Додав: fingert | Теги: спорудження храму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz