Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Січень » 26 » Білоцерківський суд на боці незаконних забудовників, а не громади
00:28
Білоцерківський суд на боці незаконних забудовників, а не громади
Громадян та політиків міста Біла Церква Київської області, які протестують проти незаконного будівництва металургійного заводу, намагаються залякати та притягнути до матеріальної відповідальності. Так звані інвестори вимагають накласти арешт на майно голови Білоцерківської міської організації ВО "Свобода" Олександра Марченка та стягнути з нього та ще п'яти мешканців Білої Церкви понад вісімсот тисяч гривень за нібито завдану матеріальну та моральну шкоду.
12 вересня 2008 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області (суддя Подрєзова Галина Олександрівна) порушив справу №2-5692 за позовом ТОВ "Євро Фінанс ЛТД" про стягнення матеріальної та моральної шкоди у розмірі 820 286, 56 гривень з шести мешканців міста Біла Церква. На думку позивача, "шкідливою" була мирна акція протесту з метою захистити свої конституційні права, які порушив ТОВ "Євро Фінанс ЛТД" будуючи Білоцерківський металургійний завод.
Розглядаючи цю справу, суддя Подрєзова Г.О. вчинила низку порушень процесуального та матеріального права України. Суддя під час засідань постійно давала підказки, поради та консультації представникам позивача. Натомість, думку відповідачів чи зауваження щодо неупередженого проведення справи суддя ігнорувала та розцінювала як зловживання процесуальним правом. Щоб не допустити розголосу справи, суддя постійно відхиляла клопотання про дозвіл на фото- та відеозйомки. Саме тому для розгляду справи суддя обрала зал судових засідань з найменшою кількістю місць.
Всі дії судді свідчать про те, що вона проти гласності процесу, робить все для того, щоб громадськість не дізналась про фактичний хід розгляду справи. Отже суддя хоче щось приховувати.
Головне, суд не визнав дії відповідачів під час проведення мирної акції протесту протиправними.
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає цей судовий процес спробою тиску на "свободівців" за їхню політичну позицію та відстоювання інтересів Білоцерківської громади у боротьбі з так званими інвесторами. Незважаючи на свавілля чиновників та суддів, ВО "Свобода" і надалі захищатиме інтереси Білоцерківської громади та членів партії та вимагатиме притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, які порушили присягу.


Довідка:
У місті Біла Церква Київської області, всупереч чинному законодавству України, ТОВ "Євро Фінанс ЛТД" незаконно будує екологічно небезпечний металургійний завод (1-ої категорії небезпечності). Громадяни міста та білоцерківська міська організація ВО "Свобода" неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування та державних органів з вимогою зупинити будівництво. У відповідь - лише банальні відписки.
Біла Церква належить до четвертої категорії радіологічного забруднення - це територія, яка постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС. Стаття 18 Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС" забороняє будувати тут підприємства 1-ої категорії небезпечності, але ні корумповані чиновники, ні представники забудовника на це не зважають.
17 липня 2008 року Київська обласна рада тимчасово заборонила будівництво металургійного підприємства. Депутати керувалися висновками тимчасової комісії з перевірки дотримання вимог чинного законодавства України під час будівництва заводу, яка виявила численні порушення чинного законодавства
ВО "Свобода" вимагає забезпечити виконання положень Конституції України, законів України та міжнародних угод, які підписала Україна, і припинити незаконне будівництво металургійного заводу у Білій Церкві.
Переглядів: 950 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz