Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 14 » Будівельна імперія Миколи Янича
00:01
Будівельна імперія Миколи Янича
Офіційно прем'єр-міністр Микола Азаров з дружиною та сином і ще кількома людьми володіють дачним кооперативом у Криму. Крім того, Азаров-молодший - один із засновників компанії, яка торгує пальним. У нього також є і офіційна посада - він є головою ради директорів компанії "Група Розвиток", структура власності якої прихована від державних реєстраторів, пише "Кореспондент".
З ним і з "Розвитком" пов'язані ціла низка фірм, що займаються курортною нерухомістю, туризмом та іншими видами діяльності. Точно оцінити вартість бізнесу, пов'язаного з родиною прем'єра, неможливо, оскільки невідома структура власності компаній, в яких працює Олексій Азаров. Проте лише задекларована власність Азарова-старшого складає як мінімум 5,2 млн доларів. А активи, якими управляє його син, за найскромнішими підрахунками, обчислюються десятками мільйонів доларів.
"Розвиток" - компанія непублічна. В презентації групи, в якій зазначено, що її заснували в лютому 2007 року. Фірма працює на ринку нерухомості та управління капіталом. Через компанії "Легарт і Амальтея", що входять до групи, "Розвиток" займається ще і лізингом і страховим бізнесом.
Компанія будує великий житловий комплекс "Сан-Сіті" в одному зі спальних районів Севастополя. Всього планують ввести в експлуатацію 55 тис. кв. м житла. Чотири будівлі "Сан-Сіті" вже побудували і здали, а ще три (площею 25 тис. кв. м) закінчать до кінця року. Також "Група Розвиток" починає будівництво ще одного проекту - санаторно-готельного комплексу "Кипарис" на схилах Ведмідь-гори. За оцінками однієї з великих українських інвесткомпаній, зробленим на умовах анонімності, вартість подібного активу, коли все буде закінчено, складе 6-12 млн доларів.
В офіційній заяві "Групи Розвиток" сказано, що зараз один з її перспективних проектів - будівництво на території кримського санаторію Пушкіно 16-поверхового готелю "Пушкін-Плаза". Площа цього готелю складе 22 тис. кв. м, на яких розмістяться 250 звичайних номерів і 12 апартаментів класу люкс. Оцінна вартість активу після завершення робіт може скласти 17-26 млн доларів. Зв'язок даного проекту з родиною прем'єра йде не тільки через Азарова-молодшого, а й через його батька і матір.
"Пушкін-Плаза" будують на землях санаторію, який належить доброчинному фонду "Гарант". Ця організація з'явилася в серпні 2005 року і стала правонаступницею іншого фонду, "Професіонал", що мав особливі права з реалізації конфіскату. "Професіонал" створили за вказівкою тоді ще голови Державної податкової адміністрації (ДПАУ) Миколи Азарова.
Серед засновників обох доброчинних організацій немає прізвища прем'єра, зате є одні й ті ж люди: Анатолій Бабич, зараз - директор "Гаранта", Ігор Сотуленко, якого в травні 2010 року уряд призначив членом наглядової ради державного "Ощадбанку", і Геннадій Самофалов, нардеп-регіонал.
При цьому Бабич і син Самофалова Андрій до 2007 року були співзасновниками туристичної компанії "Благовіст-Тур-України", де їх партнером була Людмила Азарова, дружина голови Кабміну. Зараз, Держреєстр каже, що у турфірми новий власник - якась киянка Галина Недодаєва.
Фонд "Гарант" і компанія "Група Розвиток" цікаві не тільки загальними проектами на Південному березі Криму, а й тим, що дані організації зареєстровані за однією адресою: Київ, вулиця Басейна, 7б. На те, що цей будинок може служити штаб-квартирою всього бізнесу родини Азарова, вказує і факт прописки тут компанії "Благовіст-Тур-України", в якій до 2007 співзасновником значилася дружина прем'єр-міністра Людмила.
Оцінити вартість бізнесу, так чи інакше пов'язаного з сім'єю прем'єр-міністра, виданню не вдалося. Адже діяльність цих фірм здебільшого непублічна. Оціночна ж вартість проектів – "Пушкін-Плази" і "Кипариса", - що перебувають зараз у розробці в компанії під управлінням сина глави Кабміну Олексія, становить близько 22-36 млн доларів. Ця цифра не включає в себе кошти, які може виручити "Група Розвиток" від реалізації проекту "Сан-Сіті" в Севастополі.
"У нього різний бізнес - і будівельний, і ще якийсь. Його ніхто не знає, тому що він спокійний і цілеспрямований", - розповідав про Азарова-молодшого Корреспонденту друг прем'єра Рибак.

За матеріалами ТСН
Категорія: На часі | Переглядів: 499 | Додав: fingert | Теги: будівельна імперія Азарова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz