Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 20 » Будівництво в Києві в умовах кризи
17:45
Будівництво в Києві в умовах кризи
Київський ринок будівництва, який раніше характеризувався значними тепамі зростання, зараз переживає не кращі часи.  В принципі, негативною тенденцією київського ринку нерухомості і раніше можна було назвати затягування здачі в експлуатацію багатьох об'єктів, наявність великої кількості «вечностроєв» ( наприклад, «Дніпровські башти», житлова будівля на вул. Борщаговськой, 208, житловий комплекс на Сім'ї Сосніних). На багатьох будмайданчиках роботи ведуться виключно повільними темпами – наприклад, житловий будинок на вул. Стадіону, Патріарх-хол на вул. Саксаганського, готель на б-ре Шевченка, комплекс «Граф Товстою» на вул. Л. Товстого, БЦ «Щекавіцкий», БЦ «Чоколовській», ЖК «Панорама на Печерську», ЖК на Святошинськой площі. Але це не могло зробити кардинальний вплив на розвиток сегменту нерухомості.
Якщо говорити про житлову нерухомість, то, за даними Головного управління статистики в Києві в 2006 році в експлуатацію було введено близько 1,3 млн. кв.м житла, в 2007г . - побудовано близько 1,4 млн. кв.м житла (14 907 квартир). Більше всього житла в 2007 році в Києві побудувало холдингова компанія «Київміськбуд» - 4332 квартири загальною площею 351207 квадратних метрів і головне управління житлового забезпечення - 3610 квартири загальною площею 298275 квадратних метрів, що складає 46,4 % введеного в експлуатацію столичного житла. За перші 8 місяців 2008 року АТ Холдингова компанія Київміськбуд скоротила об'єми будівництва житла на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (тоді як в 2007 році об'єми будівництва і введення житла виросли на 12,7% і 23,8% відповідно).
У січні-вересні 2008г. в цілому забудовниками на території Києва введено в лад 201 житловий будинок загальною площею 908,2 тыс.м. (9755 квартир) Це на 4,6 тыс.м або на 0,5% більше, ніж було введено за відповідний період попереднього року. У зв'язку з кризовою ситуацією на ринку можна прогнозувати, що якщо об'єм введення в експлуатацію житла в 2008г., ймовірно, залишиться на рівні 2007г., то в 2009г. буде нижче – заморожується будівництво багатьох київських об'єктів. Згідно заяві, зробленій міністром регіонального розвитку і будівництва України Василем Куйбіди, наступного року об'єми будівництва житлової нерухомості в країні будуть скорочені в два рази порівняно з об'ємами 2008 року.
За даними «Соцмарт», в столиці України – Києві зараз ведеться будівництво 308 нових об'єктів (будинків, комплексів, багатофункціональних будівель – є на увазі число будмайданчиків, де може вестися як точкова забудова, так і будівництво цілого мікрорайону) З них 206 будівництв – це житлова нерухомість (точкова забудова, комплекси), 102 будівництва – комерційні (офісні, торгові, готельні об'єкти).
Але на 60-70% будівництв (на листопад 2008 року) не ведеться робіт. У зв'язку з відсутністю фінансування і недоступністю кредитних засобів багато компаній-забудовників вимушене заморожувати будівництво об'єктів на невизначений термін. Причому це стосується не тільки ринку «коротких грошей» - житла, де купівельний попит впав, оскільки банки перестали видавати іпотечні кредити; але і комерційній нерухомості – багато компанії-девелопери також привертали аж до 90% позикових банківських засобів, тепер же зважаючи на кризу ліквідності доступ до цього інструменту фінансування закритий. Ще декілька будівництв було відмінено у зв'язку з рішеннями Київради або Прокуратури Києва. Але на багато будівництв вплинула фінансова криза. Наприклад, з достовірних джерел стало відомо, що навіть об'єкти лідера по житловому будівництву в Києві зараз отримують всього лише 30% від мінімального фінансування.
Заморожено всі три будівництва в Києві компанії «Киевреконструкция». Йдеться і про побудований на 75% житловому комплексі «Три богатыря» по вулиці Борщаговській, так і про ще два об'єкти, де будівельні роботи були на початкових стадіях («Astonpark» і житловий будинок на цл. Верховінной) Спочатку здача в експлуатацію ЖК «Три богатыря» планувалося ще в 2007г. Згідно базі даних житлової нерухомості Києва від Соцмарт в даному комплексі передбачається 320 квартир площею від 63 кв.м. до 116 кв.м.). Госпсуд Києва 17 жовтня 2008 року порушив справу про банкрутство ВАТ "АК «Киевреконструкция». Ухвала була винесена на підставі заяви ООО "Комерційна фірма "Престиж трейд" про визнання "Киевреконструкциі" банкротом. ВАТ "АК "Киевреконструкция" займалося будівництвом і реконструкцією житлових будинків і об'єктів соціальної сфери.
Заморожене будівництво МФК «Міракс Плаза» на вул. Глубочицкой. У будівлі планувалися житлові, офісні, торгові і готельні площі. За словами компанії –девелопера, будівництво планують відновити через рік. Поки ж побудовано тільки 11 поверсі з планованих 46 (і лише першої башти).
Не ведуться будівельні роботи по зведенню житлового комплексу Family Town на вул. Дегтяревськой (забудовник – компанія «ДВК»). Планована здача в експлуатацію першої черги комплексу
цього року – початку наступного виглядає фантастичною.
Відомо, що держава планує профінансувати частину українських недобудов. З більш ніж тисячі недобудованих житлових багатоповерхівок буде відібрано об'єкти для подальшого фінансування їх будівництва, повідомив Міністр регіонального розвитку і будівництва України Василь Куйбіда. Щаслива доля бути добудованими в першу чергу чекає житлові об'єкти, із ступенем готовності більше 75%.

За матеріалами видання "Україна молода"
Категорія: На часі | Переглядів: 575 | Додав: fingert | Теги: будівництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz