Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 20 » «Центр рекреації для журналістів» Починка – незаконний самобуд на свідомо самовільно захопленій землі?
23:49
«Центр рекреації для журналістів» Починка – незаконний самобуд на свідомо самовільно захопленій землі?
А відтак Львівський міжрайонний природоохоронний прокурор готує позовну заяву до суду про знесення самовільно збудованих Ігорем Починком на земельних ділянках для ведення ОСГ будівель, оскільки такі будівлі не призначені для ведення сільського господарства.
Також Львівський міжрайонний природоохоронний прокурор скерував вимогу у Держземінспекцію у Львівській області щодо розрахунку збитків, завданих внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки Починком І. П., з метою підготовки позовної заяви до суду про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 1,5438 га – оскільки це землі запасу Звенигородської сільської ради, демонтаж самовільно зведеної огорожі та відшкодування збитків.
Про це йдеться в офіційній відповіді прокуратури Львівської області на звернення редакції Вголосу, в якому ми просили прокуратуру прокоментувати аргументи Ігоря Починка, викладені у відповідь на матеріали статті «Соромницькі рекреації Ігоря Починка».
«Згідно з інформацією Пустомитівської РДА, розпорядження про зміну цільового призначення вказаних земельних ділянок не приймались. У свою чергу, Інспекція ДАБК у Львівській області повідомила, що Починку І. П. дозволи на будівництво капітальних споруд в с. Шоломинь Пустомитівського району не видавались. Відповідно до інформації ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», право власності Починка І. П. на вказані будівлі не зареєстровано. В той же час, покликання Починка І. Г. на те, що зведені ним будівлі на землях ОСГ використовуються для надання послуг із зеленого туризму, суперечать чинному законодавству… А тому, жодних, передбачених чинним законодавством дій громадянин І. Починок не вчиняв зі створення, як він вважає, «Центру рекреації журналістів» на землях ОСГ, а всього-на-всього провів незаконне самовільне будівництво», – таким є один із висновків прокурорської перевірки.
Прокуратура також підтвердила факт незаконного захоплення та огородження Ігорем Починком «майже 1,5 га – землі запасу Звенигородської сільської ради, з яких: 1,4803 га, згідно з інформацією управління Держкомзему в Пустомитівському районі, відноситься до земель лісогосподарського призначення, а 0,0635 – до земель сільськогосподарського призначення». Нагадаємо, що пан Починок стверджував, що це землі колишнього сміттєзвалиша. Отож у сумі «земельні ділянки Починків огороджено, однак площа огородженої земельної ділянки становить 3,8650 га, замість наданих 2,4435 га».
Прокуратура також стверджує, що Ігор Починок умисно самовільно захопив земельну лісову ділянку площею 1, 4803 га. Адже в 2008 році в Головне управління Держкомзему надходив інформаційний запит ТзОВ «Видавнича група «Експрес» щодо надання роз’яснення з приводу цільового призначення земельної ділянки в урочищі Вишеньки біля с. Шоломинь. Вказаний запит Головне управлінн скерувало для розгляду в Управління Держкомзему у Пустомитівському районі, яке листом за № 262 від 29.02.2008 року інформувало ТзОВ «Видавнича група «Експрес» про те, що зазначена земельна ділянка належить до земель лісогосподарського призначення.
«Відповідно до ст. 31 Лісового кодексу України та п.12 Перехідних положень Земельного кодексу України, надання земельних лісових ділянок, що розташовані за межами населених пунктів (як та, що самовільно захоплена Починком І. П.), для нелісогосподарських потреб може передаватись у власність або постійне користування лише на підставі рішення Кабінету Міністрів України», – стверджує прокуратура.
Прокуратура також ставить під сумнів обсяги благодійної допомоги Ігоря Починка, яку він надав громаді села Шоломинь в обмін за дозвіл на оренду земельних ділянок під створення Центру рекреації для журналістів. Адже жодних підтверджуючих документів цьому немає.
«На даний час з’ясовано, що будь-яка документація з приводу виконання умов вказаної угоди у Звенигородській сільській раді відсутня… У цьому аспекті більш ніж суперечливими також є твердження Починка І. П. щодо ліквідації ним стихійного сміттєзвалища з вивезенням 26 вантажівок твердих побутових відходів не знайшли свого документального підтвердження. Оскільки сам Починок І. П. документи щодо того, звідки та куди саме ним вивезено 26 вантажівок твердих побутових відходів не представив. Ці документи відсутні також і у сільській раді».
 
За матеріалами видання ZIK
Переглядів: 540 | Додав: fingert | Теги: земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz