Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 28 » Через сфальсифіковані громадські слухання поблизу Тарасової гори може з’явитися вантажний порт(відео)
13:33
Через сфальсифіковані громадські слухання поблизу Тарасової гори може з’явитися вантажний порт(відео)

Громадські слухання щодо будівництва вантажного порту майже навпроти Тарасової гори у Каневі були сфальсифіковані, і тепер в охоронюваній зоні Шевченківського національного заповідника може з’явитися термінал висотою в 36 метрів.

Про це повідомляє голова Національного екологічного центру України Ігор Сіренко, який був присутній на слуханнях у Каневі 24 липня 2010 року.

Це уже другі громадські слухання, які проводилися за останній місяць, оскільки результат перших слухань (26 червня) не влаштував забудовника ТОВ СП «Нібулон», і він організував «ініціативну групу», яка виступила за повторні громадські слухання.

На повторних слуханнях були присутні переважно ті, хто виступав за будівництво терміналу. Частина противників будівництва вийшла з зали на знак протесту. Інші противники забудови не змогли потрапити на слухання, тому що оголошення про їх проведення було розміщене тільки за два дні, а не за сім, як це затверджено рішенням міськради.

За свідченням присутніх, громадські слухання проводилися упереджено.

«Головуючий на зібранні – представник ініціативної групи «за будівництво» Юрій Тимошенко з самого початку слухань не дозволяв ставити запитання, перебивав виступаючих і погрожував їм», - говорить голова НЕЦУ Ігор Сіренко, який був присутній на зборах.

«Виступати дозволялося, в основному, лише прибічникам терміналу. Від громадських організацій надали змогу виступити лише одному представнику. Врешті головуючий заявив, що ніхто не піде з зали, поки не буде прийняте позитивне рішення щодо будівництва терміналу», - каже представник ГО «Простір Свободи» Тарас Пушкар.

За словами присутніх, на обох зібраннях забудовник не показав ніякого проекту будівництва, хоча кілька разів заявляв, що висота запланованих будівель – 36 метрів.

«Термінал планують встановити у зоні охоронюваного ландшафту могили Шевченка. Тоді з гори, з якої навіть самого Канева не видно, буде дуже добре видно цей термінал. Якщо термінал буде висотою у 36 метрів, як це неодноразово обіцяли на слуханнях, то він у чотири рази перевищить дозволену висоту будівель», - говорить представник Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Микола Біляшівський.

Максимальна висота будівель у зоні охорони могили Шевченка – 10 метрів. Це передбачено рішенням виконкому Черкаської обласної ради народних депутатів у 1988 році.

Окрім цього, згідно з рішенням Ради міністрів України 1990 року, усі промислові об’єкти з цього місця треба перенести на інший берег.

Серед інших порушень забудовника – відсутність заяви про екологічні наслідки будівництва.

«Проектної документації не існує, заяви про екологічні наслідки немає. Що можна було обговорювати на громадських слуханнях? Ми сподіваємося, що Канівська міська рада всебічно розгляне сам проект і його експертний аналіз, а не малюнки на стінах, і прийме вірне рішення», - заявив Віктор Мельничук, виконавчий директор НЕЦУ.

Будівництво терміналу частково фінансуватиметься Європейським банком реконструкції та розвитку. ЄБРР виділив на цей проект 50 мільйонів євро.

«Ми здивовані тим, що проводячи оцінку впливу на навколишнє середовище і приймаючи рішення щодо видачі кредиту на цей проект, міжнародний банк не побачив очевидний негативний вплив на видатну культурну пам’ятку. Фінансуючи цей проект, банк фактично підтримує клієнта, який демонструє зневагу до громадської думки», - заявив експерт НЕЦУ Юрій Урбанський.

«Особливий цинізм будівництва в тому, що невдовзі виповниться 200 років з дня народження Тараса Шевченка. Такий «подарунок» готує Кобзареві директор «Нібулона», який, до речі, є Героєм України», - додав Ігор Сіренко.

http://www.youtube.com/watch?v=Qj0GZTT4ZEw

За матеріалами видання "Майдан"

Категорія: На часі | Переглядів: 533 | Додав: fingert | Теги: будівництво вантажного порту в охор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz