Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Травень » 29 » Черновецький прихопив землю поряд з Софією
10:52
Черновецький прихопив землю поряд з Софією
Черновецький прихопив землю поряд з Софією

Фірма, чиї власники сидять прямісінько у штабі блоку Черновецького, отримала з рук Київради шматок землі на дорогих пагорбах між Майданом та Софією Київською.

27 травня, Київрада не зморгнувши оком (а точніше с заплющеними очима, бо навіть не побачила проекту рішення), віддала земельну ділянку на вулиці Софійська, 21 фірмі «Пантеон-Капітал».

Ніхто навіть не зрозумів, чи отримає бюджет за це хоч якісь гроші. Подейкують, що навряд. Бо питання стояло у порядку денному у розділі «Надання», де звичайно стоять питання безоплатного надання чогось комусь.

А мова йде про дорогоцінну землю на пагорбах Хрещатика. В вуличках між Майданом та Софією Київською земля не продається навіть на чорному ринку. Вона дорогоцінна настільки, що її можна отримати лише по блату. То хто ж ці небожителі з «Пантеону», які змогли втовпитись на землю, від якої до Софії лише сто метрів? «Київ.proUA.com» знайшов щасливчиків, хоч як вони не шифрувались.

Отже, за даними податківців, ТОВ «Пантеон-Капітал» створено в 2007 році двома іншими фірмами - ЗАТ «Юрбудпроект» та ЗАТ «Юрфінінвест». В свою чергу ці фірми зареєстровані на таких собі Михайла Скибу з Закарпаття та Віталія Олешко з Чернігівщини.

Невідомо, чи знають ці люди, про те що вони є засновниками чогось там у Києві, але Інтернет не знає про них нічого.

Між тим реальні хазяї фірм засновників, себто акціонери, які сховались від громадськості за статусом закритих акціонерних товариств, все так прокололись, вказавши адреси, за якими зареєстровані «Юрбудпроект» та «Юрфінінвест».

Місце дислокації виявилось відомим читачам «Київ.proUA.com» – це вулиця Хорива, 55. А це ніщо інше як офіційний штаб блоку Черновецького. Більше того, будівля штабу належить мерському зятю В’ячеславу Супруненку. Чоловіку тієї самої доньки Черновецького Христини, у якої недавно у Франції вкрали сумочку з коштовностями на мільйони доларів.

Знаючи, що Супруненко є послідовним та наполегливим хазяйнувальником, що вже нацарював купу будинків на Хрещатику та поряд з центром (дивіться тут  на його володіння), «Київ.proUA.com»вирішило перевірити цей «Пантеон» на причетність до інших земельних оборудок. Так ми виявили, що апетити фірми не обмежились Софійською вулицею. Буквально у кількох десятках метрів звідси – на вул. Мала Житомирська, 12 та 14 – стоять два старовинних будинки, які ще у червні 2008 року були передані на баланс «Пантеону». Ось фото.


У обох випадках мета, з якою передавалися будівлі однакові: будівля адміністративно-готельно-житлових комплексів.

Чесно кажучи, занедбаний стан будинків на Малій Житомирській дозволяє махнути рукою на архітектурну та культурну цінність об’єктів. Дуже давно та послідовно київська влада дозволяла руйнуватись будинкам.

Відбудувати їх дійсно неможливо, легше знести та створити щось нове. Тому Супруненко навіть виглядає «санітаром лісу». Але тільки виглядає. Насправді, це звичайна оборудка, яка збагачує окремих втаємниченим з «Пантеону». Пояснимо чому.

Розвалюхи з Малої Житомирської віддали під перебудову вже два роки тому. Але окрім встановлення зеленого паркану, що захищає перехожих від падіння штукатурки на голову, нічого не відбулось. Хоча ні, таки відбулось – зі стіни одноповерхового будинку зник охоронний знак, який засвідчував статус будівлі, що охоронялась державою ще з часів СРСР. Але, це вже лірика. Фізика в тому, що ці будинки вже можуть просто впасти. Тому «взявся за гуж, не кажи що не дуж», досталось тобі щастя у вигляді дорогоцінного місця – забудовуй. Однак нічого не робиться. Чому? Все банально. Якраз 2008 року Україну накрило світовою кризою і ринок нерухомості впав. Ніхто нічого не будує, тим паче не купує земельних ділянок. Ось і сидить «Пантеон-Капітал» на отриманих будинках як собака на сіні. Все від жадоби.

Можливо, ця ж доля спіткає й ділянку на Софійській. Хоча у випадку реанімації ринку володар хрещатицької землі отримає десятки мільйонів доларів. Вистачить на будь-які нові ювелірні гарнітури.

За інформацією видання proUA.com


Категорія: На часі | Переглядів: 689 | Додав: fingert | Теги: дерибан земельних ділянок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz