Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Квітень » 17 » Cистемний підхід до забудови міст
13:12
Cистемний підхід до забудови міст
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наполягає на необхідності системного підходу до забудови міських територій.
Обґрунтованість і законність усіх землевідводів під будівництво, особливо тих, які стали причиною обурення суспільства, необхідно перевірити. Таку думку висловив сьогодні очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час «години запитань до Уряду» в українському Парламенті відповідаючи на запитання народних депутатів України про скандал навколо будівництва на Андріївському Узвозі.
«Є різні рівні влади, і давайте приймати рішення. Я розумію, що колись хтось землю розібрав, а тепер нею торгує. Давайте приймати рішення, і ви знаєте як», – наголосив Анатолій Близнюк.
За його словами, все будівництво у містах повинно базуватися на актуальному, відповідально розробленому та погодженому з громадськістю Генеральному плані міста. Тільки це дозволить уникнути в майбутньому «будівельних» скандалів та афер. Особливого значення набуде роль у цьому процесі активність територіальної громади і, особливо, професійність архітекторів, як розроблятимуть схеми та плани забудови, а також конкретні проекти.
«Громада повинна контролювати забудовників. Архітектори та проектанти – бути професійно підготовленими та нести персональну відповідальність за результати своєї роботи, нарівні із тими, хто здійснює землевідведення», – відзначив очільник Мінрегіону.
Коментар видання "Будівельні питання": Професійні архітектори та проектанти не звідкіля не візьмуться. Якщо почитати нещодавно прийнятий порядок громадських обговорень містобудівної документації то можна побачити, що громада може контролювати забудовника в межах містобудівного законодавства, державних будівельних норм і правил. Однак, це нонсенс, якщо громадяни будуть вивчати будівельні норми і правила та роботи на цій підставі пропозиції, то відпаде потреба в професійних проектантах та архітекторах. З таким же самим успіхом можна проводити, для прикладу, громадські слухання щодо проведення хірургічних операцій. Громада може лише впливати на концепцію забудови, тобто естетичне сприйняття, але про це в містобудівному законодавстві нічого не зазначено. А якщо, для прикладу, лікар побачить порушення будівельних норм то таких проектантів і архітекторів необхідно звільняти.
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 528 | Додав: archinfo | Теги: система забудова міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz