Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Квітень » 10 » «Децентралізація державного управління має супроводжуватись централізацією контролю», – Володимир Яцуба
00:38
«Децентралізація державного управління має супроводжуватись централізацією контролю», – Володимир Яцуба
Про це Міністр регіонального розвитку та будівництва України заявив у ході засідання круглого столу "Незавершена демократизація командно-адміністративної вертикалі влади – основна перешкода децентралізації”.

За його словами, накопичені за останні роки недоліки, характерні для вітчизняної системи державного управління, вже давно гальмують соціально-економічний розвиток в Україні і породжують безвідповідальність в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.
Міністр наголосив на тому, що успіх очікуваної реформи в системі влади неможливий без вирішення проблеми кадрового забезпечення, адже саме на цьому зробив наголос Віктор Федорович Янукович у своїй передвиборчій програмі.
«Підготовка молодих професіоналів має супроводжуватись чітким розподілом повноважень та відповідальності установ і окремих працівників, – зазначив Міністр. – Я вважаю неприпустимим звільнення службовців з їх посад із політичних міркувань. Надання кожному фахівцю можливості якісно виконувати свої обов’язки та забезпечення належних умов для роботи сприятиме вирішенню наболілих проблем», – підкреслив він.
В якості підтвердження В.Яцуба навів останні напрацювання фахівців Міністерства регіонального розвитку та будівництва – законодавчі акти з питань удосконалення організації діяльності органів місцевого самоврядування, які мають стати повноправними господарями на своїй території, взявши на себе відповідальність за вирішення соціальних питань та економічний розвиток.
Відзначивши наявність проблем у розвитку будівельної галузі, Міністр зауважив, що в процесі зведення житла місцеві органи влади і будівельники мають працювати як партнери.
«Влада має забезпечити якісну роботу з виділення земельних ділянок і будівництва різного роду комунікацій, таких як проведення газу, водовід, постачання електроенергії та забезпечення теплом, щоб будівельники мали змогу будувати житло за наявності готових комунальних мереж», - наголосив він.
Торкаючись перспектив діяльності Мінрегіонбуду, В.Яцуба зауважив: "Моє завдання – відновити довіру людей до міністерства”. Одночасно з реалізацією цього амбітного завдання Міністерство має впевнено виконувати роль організатора проведення реформ на регіональному та місцевому рівні, головного координатора розвитку будівельної галузі.
Насамкінець Міністр зауважив, що вирішення головної проблеми, для розгляду якої і було організовано захід, має супроводжуватись усвідомленням того, що децентралізація державного управління має супроводжуватись централізацією контролю. І особливої ваги цей принцип набирає у фінансово-бюджетній сфері.


За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду
Категорія: Погляд | Переглядів: 545 | Додав: fingert | Теги: кадри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz