Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 22 » Дело: На будівництво сауни у резиденції Президента витратили понад мільйон гривень
22:41
Дело: На будівництво сауни у резиденції Президента витратили понад мільйон гривень
  У резиденції Президента побудували сауну за 1 млн. kp.ua

Як стало відомо виданню, це стягнення колишній топ-менеджер отримав за нецільове використання коштів - він витратив 1,1 млн. гривень на будівництво сауни у президентській резиденції, тоді як повинен був спрямувати ці кошти на реконструкцію та добудову лікувального корпусу.

Богородчанський суд Івано-Франківської області оштрафував на 5 тис. гривень екс-гендиректора державної резиденції "Синьогора" в Карпатах.

1,18 млн. грн.. на "реконструкцію з добудовою оздоровчо-лікувального корпусу" було виділено ще у 2008 році відповідно до плану реконструкції та капітального ремонту об'єктів "Резиденції Синьогора", узгодженого Державним управлінням справами.

Однак, "генеральний директор "Резиденції Синьогора" як розпорядник бюджетних коштів протягом квітня-грудня 2008 року використовував їх (виділені 1,18 млн. грн..) всупереч цільовому призначенню на капітальне будівництво, а саме на спорудження окремо від лікувально-оздоровчого корпусу приміщення сауни", - наголошується в судових матеріалах.

Щоб приховати незаконну зміну цільового використання коштів, керівник державної резиденції вчинив службове підроблення, вказавши у всіх супровідних документах (актах виконання робіт, платіжних дорученнях тощо), що гроші було витрачено на лікарню.

На судовому засіданні підсудний визнав свою провину. Він пояснив суддям, що у 2008 році на території резиденції було заплановано проведення міжнародного саміту глав держав. Для належної підготовки до цього заходу було заплановано проведення робіт з реконструкції лікувально-оздоровчого корпусу, а також добудови інших необхідних об'єктів, у тому числі і приміщення сауни.

Вартість цих робіт мала становити більш як 4 млн. грн. Однак через обмежене фінансування було виділено тільки 1,18 млн. грн. У зв’язку з цим, для проведення належної підготовки резиденції, ним було прийнято рішення за рахунок виділених коштів провести в першу чергу будівництво сауни, а роботи з реконструкції лікувально-оздоровчого корпусу виконати по можливості власними силами.

Незважаючи на те, що відповідно до Кримінального кодексу України за нецільове використання коштів в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 210 КК) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком не менш як два роки, судді пом’якшили вирок, покаравши колишнього гендиректора штрафом у розмірі 5 тис. грн.

Пом’якшувальною обставиною для "будівельника" сауни стала нагорода від її потенційного користувача - екс-президента Віктора Ющенка. Зокрема, судді встановили, що гендиректор "Синьогори" через рік після описаних подій - у 2009 році - указом глави держави Віктора Ющенка був удостоєний почесного звання Заслужений працівник сфери послуг України.

Резиденцію "Синьогора" створено для президента України Леоніда Кучми у 2001 році на базі відомчого санаторію. Загальна площа приміщень - 5 тис. кВ. м. Резиденція належить до сфери управління Державного управління справами. Тут з початку 2000-х традиційно проводять зимову відпустку президенти України. Три поверхи і підземні приміщення зі SPA-комплексом, фойє з зеленими колонами і мармуровою підлогою, триповерхова бібліотека з галереями, масивні люстри і каміни. На території - ставки і вертолітний майданчик.

За матеріалами видання "Дело"


Категорія: На часі | Переглядів: 436 | Додав: fingert | Теги: Cиньогора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz