Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Дело: Суд відмовив Кабміну Азарова в наданні документів щодо Межигір'я
15:39
Дело: Суд відмовив Кабміну Азарова в наданні документів щодо Межигір'я
Кабміну відмовили в наданні документів щодо Межигір'я obozrevatel.com
Як стало відомо газеті, це рішення було прийнято ще 16 листопада 2010 року. Документи, які вимагав уряд, могли підтвердити чи піддати сумніву законність угоди про оренду земельної ділянки, де проживає зараз Президент Віктор Янукович.
Дело пише, що спірна територія площею 136 га раніше була частиною державного комплексу відпочинку Пуща-Водиця, проте в 2007 році уряд Віктора Януковича провів відчуження майна, яке тут перебувало. Пройшовши ланцюжок посередників, всі активи на території резиденції було куплено комерційною компанією Танталіт.
Київський апеляційний адміністративний суд відмовив задовольнити позов Кабінету міністрів, яким уряд добивався документів на оренду землі в резиденції Межигір'я, пише видання Дело.
Кабмін Юлії Тимошенко назвав незаконним відчуження резиденції і спробував повернути її державі, в тому числі, через суди. У 2009 році в рамках цієї кампанії уряд вів судову тяжбу з держадміністрацією Вишгородського району, на території якого розташоване Межигір'я.
Кабмін вимагав від місцевої влади надати документи на оренду землі. Як тоді інформував Мін'юст, 127,5 га перебувають в оренді компанії Танталіт, 1,7 га - в оренді громадянина Віктора Януковича, 7,6 га - в оренді благодійного фонду Відродження України.
Кабмін сподівався знайти в цих паперах потрібну зачіпку, якої не вистачало в низці програних судів, де уряд безуспішно намагався визнати незаконним відчуження резиденції. Перед тим як подати позов, уряд намагався отримати документи за допомогою звичайного запиту в районну держадміністрацію.Як виявилося, земельну документацію витребував народний депутат від Партії регіонів Микола Джига для роботи тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка займалася з'ясуванням обставин затримання в 2005 році тодішнього голови Донецької облради Бориса Колеснікова. У парламенті папери не затрималися - депутат відразу скерував їх до Генпрокуратури.
Саме ця обставина змусила Кабмін Тимошенко йти до суду, щоб правоохоронний орган віддав уряду потрібні папки. 4 листопада 2009 Київський окружний адміністративний суд виніс рішення про те, щоб витребувати у Генпрокуратури документи щодо оренди землі в Межигір'ї.Але вже 9 листопада 2009 року рішення було переглянуто за клопотанням третьої сторони - компанії Танталіт. Судді прийняли повністю протилежне рішення, відмовивши задовольняти позов Кабміну. Як стало відомо Делу, суд пояснив різкі перепади у своїх думках новими обставинами, які повідомила комерційна структура.
Зокрема, Танталіт надав суддям інформацію про те, що "зараз Генеральною прокуратурою проводиться перевірка законності виділення в користування земельної ділянки, яка є предметом суперечки". Саме це пояснення стало причиною для діаметрально протилежних рішень одного й того ж суду протягом п'яти днів.Оскаржити це рішення уряд Тимошенко не встиг. На початку березня цього року Кабмін відправили у відставку, а дата апеляційного розгляду позови була призначена лише на листопад. У Київський апеляційний адміністративний суд пішли вже члени нової команди - підлеглі прем'єра Миколи Азарова. 16 листопада 2010 суд було програно, рішення першої інстанції залишено без змін.Як сформулювали судді у своєму визначенні, на момент відкриття судового провадження у справі і на момент винесення рішення про витребування документів (4 листопада 2009 року) суду не було відомо про проведення Генпрокуратурою перевірки.
Було відомо лише те, що матеріали, які, на думку Кабміну мають значення для правильного вирішення справи, містяться в Генеральній прокуратурі. "Отже, колегія суддів доходить висновку, що вилучення у Генеральної прокуратури документів щодо даної справи може призвести до тяганини при проведенні перевірки. А тому суд першої інстанції правомірно задовольнив клопотання ТОВ Танталіт, - говориться у визначенні Київського апеляційного адміністративного суду від 16 листопада.

***

Колишня державна резиденція Межигір'я розташована в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Влітку 2007 року Кабмін передав комплекс відпочинку Пуща-Водиця в статутний фонд держкомпанії Надра України.
У свою чергу компанія Надра України у вересні того ж року уклала договір обміну з фірмою Медінвесттрейд. Обмін полягав у тому, що держава віддає приватній фірмі комплекс відпочинку Пуща-Водиця, а натомість отримує два нежилі будинки в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія Медінвесттрейд продала резиденцію Межигір'я іншій маловідомій фірмі під назвою Танталіт, яка володіє комплексом по сьогоднішній день.Влітку 2010 року Господарський суд Києва визнав банкрутом компанію Медінвесттрейд, яка в 2007 році стала широко відома завдяки участі у схемі з виведення з державної власності майна резиденції Межигір'я.
За матеріалами видання "Корреспондент"

Категорія: На часі | Переглядів: 471 | Додав: fingert | Теги: Межигір'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz