Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Вересень » 7 » Депутат Бундестагу: у випадку з Харковом йдеться “про ОбУРЛИВЕ порушення прав і свобод громадян з боку місцевої влади”
20:56
Депутат Бундестагу: у випадку з Харковом йдеться “про ОбУРЛИВЕ порушення прав і свобод громадян з боку місцевої влади”
Депутат Бундестагу: у випадку з Харковом йдеться "про ОбУРЛИВЕ порушення прав і свобод громадян з боку місцевої влади”

Депутат Бундестагу від Партії зелених Віола фон Крамон відвідала Харків, де ознайомилася з матеріалами, пов’язаними з вирубкою дерев у парку імені Горького.

За заявою фон Крамон, ці події ще відгукнуться Україні.

Очевидці розповіли депутатові "про знищення понад 2000 дерев замість заявлених 500, про порушення прав людини, затримання й побиття активістів, про визнання міжнародною правозахисною організацією Amnesty International двох заарештованих в’язнями совісті, а також про сумнівне поводження із останками німецьких солдатів і офіцерів, яких було поховано в цьому парку під час війни”.

В інтерв’ю фон Крамон сказала, що німецькі зелені завжди дуже критично ставляться до знищення зелених зон, але у випадку з Харковом йдеться "про обурливе порушення прав і свобод громадян з боку місцевої влади”.

"Сьогодні вже пізно щось робити, дорогу побудовано. Залишається лише дуже критично порушити питання перед Україною, чи вважають посадові особи те, яким чином було побудовано цю дорогу, цивілізованою формою й чи треба очікувати схожих випадків у майбутньому? З такими методами Україні буде дуже важко наблизитися до членства в ЄС”, - заявила вона.

Фон Крамон також підкреслила, що ще раз уважно проаналізує всі матеріали, пов’язані з вирубкою дерев, і підготує свої пропозиції Бундестагу і Європарламенту.

Крім того, харківським екологам вона пообіцяла всіляку підтримку від їх німецьких колег.

Нагадаємо, 19 травня виконавчий комітет Харківської міської ради прийняв рішення "Про видалення зелених насаджень між вулицею Новгородською й Сумською у районі вулиці Біла Акація”, яким дозволив вирубати на території Центрального парку культури й відпочинку імені Максима Горького 503 дерева.

20 травня на захист найстарішого парку міста вийшли активісти з вимогою припинити вирубку столітніх дерев без узгодження з Державною екологічною інспекцією Міністерства охорони навколишнього природного середовища України й без резолюції громадських слухань.

У результаті на території парку сталися сутички між захисниками дерев і муніципальною охороною. Кількох активістів було затримано, кількох госпіталізовано.

За матеріалами видання "Українська правда"

Категорія: На часі | Переглядів: 465 | Додав: fingert | Теги: Харківські події | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz