Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Липень » 10 » Кнопкодави вважають, що вирішили проблему прискорення формування земельного кадастру
10:44
Кнопкодави вважають, що вирішили проблему прискорення формування земельного кадастру
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України щодо проведення робіт із землеустрою, пов’язаних із встановленням і зміною меж адміністративно-територіальних одиниць”. Документом (реєстр. №10042) встановлюється, зокрема, що проекти землеустрою щодо зміни меж населених пунктів розробляються з урахуванням генеральних планів населених пунктів. Супровід документа на пленарному парламентському засіданні здійснював заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков.
Народні депутати наголошували, що одним із негативним чинників, який стримує завершення робіт із встановлення меж населених пунктів, є відсутність або застарілість генеральних планів, схем планування територій, планів зонування територій та детальних планів територій. Відсутність зазначеної документації породжує проблему невизначеності територіальної основи місцевого самоврядування, призводить до зростання суперечностей як у відносинах між органами державної влади та органами місцевого самоврядування, так і в стосунках між місцевим самоврядуванням, що веде до неможливості здійснення ефективної діяльності на рівні громади.
Врегулювання цієї проблеми дасть змогу прискорити завершення встановлення меж населених пунктів в найближчому майбутньому, що сприятиме чіткому обліку земель, формування Державного земельного кадастру, а також надасть поштовх розвитку територіальних громад.
Закон містить також норму, відповідно до якої рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які входять до складу відповідного району, приймаються районною радою за поданням відповідних сільських, селищних рад, а рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які не входять до складу відповідного району, або у разі, якщо районна рада не утворена, – Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами за поданням відповідних сільських, селищних рад.
Закон прийнято з новою назвою: "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законів України щодо проведення робіт із землеустрою, пов´язаних із встановленням і зміною меж сіл, селищ, міст, районів”.

За матеріалами Держземагенства
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 499 | Додав: archinfo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz