Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 14 » Держкомзем почав розбиратися з землею у Києві
17:51
Держкомзем почав розбиратися з землею у Києві

Урядова міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин розпочала роботу у Київській міській державній адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкомзему.

У результаті наради голови Держкомзему Олега Кулініча з першим заступником голови КМДА Олександром Поповим було прийнято рішення про усунення спірних питань, що існують у сфері землекористування в Києві.

Зокрема, про скасування дублювання функцій Головного управління земельних ресурсів при КМДА, про усунення з боку КМДА перешкод щодо діяльності Головного управління Держкомзему у Києві, про приведення у відповідність до вимог чинного законодавства рішень Київради та КМДА.

Також прийнято рішення про скасування незаконно прийнятих рішень щодо приватизації землі, насамперед в місцях реконструкції об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та про розроблення детального планування Києва з метою забезпечення прозорого процесу розподілу земель.

Крім того, Держкомзем вимагає запровадження відкритого продажу на конкурентних засадах прав власності на земельні ділянки та прав на їх оренду.

Як відомо, на виконання доручення Кабміну протягом березня 2010 року Комісія Держкомзему здійснила перевірку щодо виконання Київською адміністрацію вимог чинного законодавства з питань земельних відносин.

За результатами перевірки було встановлено, що створене при КМДА Головне управління земельних ресурсів фактично дублює функції покладені чинним законодавством на Головне управління Держкомзему у Києві та унеможливлює контроль держави за використанням столичних земельних ресурсів.

Окрім того, аналіз рішень Київради та розпоряджень КМДА засвідчив, що земельні ділянки розподіляються без врахування екологічної доцільності та без соціальних інтересів суспільства.

При цьому, як зазначав Держкомзем, процеси розподілу проходять непрозоро, закрито від громадськості міста та держави в особі органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів, що створює умови для зловживань та корупційних проявів.

За матеріалами видання "Українська правда"


Категорія: На часі | Переглядів: 449 | Додав: fingert | Теги: Розподіл земель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz