Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Травень » 27 » Держземагенство провезло державні кошти на поїздку в Ізраїль
20:38
Держземагенство провезло державні кошти на поїздку в Ізраїль
За інформацією офіційного меседжу Держземагенства на Регіональному семінарі з питань кадастру, який відбувся 21-24 травня 2012 року у м. Тель-Авів (Держава Ізраїль) делегації від України, Чорногорії, Косово, Болгарії та Держави Ізраїль обмінялися досвідом з побудови автоматизованих систем державного земельного кадастру та розвитку геоінформаційних систем. Представник делегації Перший заступник Голови Держземагентства України Артем Кадомський повідомив, що у Болгарії, на відміну від України, інформації, внесеній до електронної бази даних, присвоєно статус легальної, і вона має перевагу над паперовими носіями інформації, що значно спрощує процес вирішення земельних спорів. Тобто, величезні кошти виділенні для створення Державного земельного кадастру викинуті на вітер. Інформація в земельному кадастрі, за словами першого заступника, нелегальна.
Загалом, незрозуміла і мета поїздки покращувачів до Ізраїлю, оскільки система українського державного земельного кадастру мала вже працювати. Навіть встигли прийняти Закон України "Про Державний земельний кадастр" та настрахати громадян про відміну державних актів на землю, обов'язковими виписками із земельного кадастру. Однак, виявляється інформація з кадастру не має стутусу легальної. Крім недієздатного геопорталу земельного кадастру та пустопорожніх розмов покращувачам, очевидно, представити нічого.
Публікуємо повний меседж Держземагенства:
"– Держава Ізраїль досить успішно провела дигіталізацію паперових архівів. Отож, досвід цієї країни із внесення інформації, що міститься на паперових носіях, та інших архівних даних особливо цінний для України на даному етапі наповнення системи державного земельного кадастру, – сказав Перший заступник Голови Держземагентства України Артем Кадомський у виступі на Регіональному семінарі з питань кадастру, який відбувся 21-24 травня 2012 року у м. Тель-Авів (Держава Ізраїль).
Під час семінару делегації від України, Чорногорії, Косово, Болгарії та Держави Ізраїль обмінялися досвідом з побудови автоматизованих систем державного земельного кадастру та розвитку геоінформаційних систем. У порівнянні з іншими, представленими на семінарі державами, Україна займає надзвичайно велику територію, а відповідно більший масштаб завдань та викликів на шляху до запровадження уніфікованої електронної системи ведення Державного земельного кадастру.
У Болгарії, на відміну від України, інформації, внесеній до електронної бази даних, присвоєно статус легальної, і вона має перевагу над паперовими носіями інформації, що значно спрощує процес вирішення земельних спорів. Досягненням Держави Ізраїль можна вважати побудову інтегрованого геоінформаційного порталу, який містить понад 120 прошарків інформації від різних урядових органів.
При цьому, у Державі Ізраїль, площа якої у 25 разів менша за площу України, за сім років, при фінансуванні у 40 – 45 млн доларів на рік (з яких 70 відсотків надходить з державного бюджету та третина – доходи від надання послуг) внесено інформацію тільки про 60 відсотків території. Отож, перед Держземагентством України стоїть досить амбіційне завдання наповнення та ведення повноцінної автоматизованої системи Державного земельного кадастру на всю територію країни.

"Будівельні питання"
Категорія: Тенденції | Переглядів: 411 | Додав: archinfo | Теги: земельний кадастр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz