Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 15 » Десятинна церква - спільна державна справа (УПЦ)
12:37
Десятинна церква - спільна державна справа (УПЦ)

У Заяві Священного Синоду Української Православної Церкви вказано, що позиція Української Православної Церкви, яка являється правонаступницею древньої Київської Митрополії, є незмінною вже протягом 20 років незалежності України. Позиція зводиться до того, що в УПЦ визнають, що  Десятинний храм є символом християнської державності України, духовною святинею українського народу та Української Православної Церкви, пам’яткою історії Києва і України всесвітнього значення.

В УПЦ переконані, що Десятинний храм має бути відродженим на знак поваги до засновника нашої державності та Хрестителя Київської Русі святого рівноапостольного князя Володимира. На цьому місті, згідно княжого заповіту, має постійно підноситися молитва за Україну, українську владу, українську Церкву та український народ. Залишки фундаментів древньої Десятинної церкви мають бути збережені, музеєфіковані та доступні для вивчення та відвідин прочанами та туристами.

«Відродження Десятинного храму – це спільна справа держави, науковців, археологів, музейних працівників та Церкви. Це загальнодержавна та загальноцерковна справа. Прикладами успішної реалізації подібних проектів є відродження Успенського собору Києво-Печерської Лаври, Свято-Володимирського собору в Херсонесі, Михайлівського Золотоверхого монастиря, а також світовий досвід збереження та релігійного використання святинь в Єрусалимі (Ізраїль), в Греції(наприклад, Собор святого великомученика ДимитріяСолунського в Солоніках), в Італії(наприклад, Собор апостола Петра, базиліка Сан Клименто та катакомби в Римі) та інших пам’яток духовної історії людства», – йдеться у заяві Синоду УПЦ.

У документі також сказано що Українська Православна Церква готова до співпраці з архітекторами, археологами, музейними працівниками і є ініціатором проведення конкурсу на кращий проект відродження Десятинного храму.

Синод УПЦ закликав всі зацікавленні сторони вести діалог довкола відродження Десятинного храму у цивілізований спосіб, без політизації та з урахуванням офіційної позиції Української Православної Церкви, що викладена в цій Заяві.

За матеріалами релігійно-інформаційної служби

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>
Категорія: На часі | Переглядів: 446 | Додав: archinfo | Теги: Десятинна церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz