Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 27 » Дежземагенство пропонує поставити кожну земельну ділянку на олівець
22:43
Дежземагенство пропонує поставити кожну земельну ділянку на олівець
- Державний земельний кадастр – це не тільки програмно-технічне забезпечення системи, а й створення різних баз даних, інформаційних систем, які мають бути узгоджені між собою. Концептуальні засади цієї масштабної роботи та наповнення таких баз і систем на сучасному рівні мають визначатися певними законодавчо-нормативними актами. Тому висловлені зауваження і пропозиції мають бути погоджені з народними депутатами – розробниками проекту, внесені в документ і на початку червня подані до Верховної Ради для розгляду у другому читанні, - підкреслив перший заступник Голови Держземагентства Артем Кадомський на засіданні науково-експертної ради при Держземагентстві.

Науковці, експерти землевпорядної галузі на засіданні, яке провів голова ради, в.о. директора ДП «Головний інститут землеустрою» Віталій Степанюк, обговорили прийнятий Верховною Радою у першому читанні проект Закону України «Про державний земельний кадастр» (реєстр. № 8077).

- Важливо врахувати думки і тих, хто не брав участь у розробці законопроекту, - наголосив у вступному слові Артем Кадомський. - При цьому всі позиції мають чітко відповідати юридичним нормам і принципам.

Зокрема він зауважив, що в Держземагентстві створено робочу групу з удосконалення проекту закону. На сьогодні Державне агентство земельних ресурсів України здійснює супровід та опрацювання документа у парламентських комітетах. Тому обговорення його фахівцями, членами Науково-експертної ради – вкрай важливе і своєчасне. Учасники засідання розглянули кожну статтю, внесли ґрунтовні пропозиції та зауваження.

На сьогодні Державний земельний кадастр має бути єдиною державною геоінформаційною автоматизованою системою документованих відомостей про кожну земельну ділянку, її цільове призначення, обмеження тощо, зазначили члени ради.

Директор Департаменту нормативно-правового забезпечення розвитку земельних відносин Держземагентства Євген Бердніков та голова Всеукраїнської громадської організації «Спілка землевпорядників України» Анатолій Вовк зосередили увагу на загальних засадах ведення Державного земельного кадастру, підкреслили важливість регулювання відносин, що виникають при його веденні.
У полі зору помічників-консультантів народних депутатів України Сергія Біленка, Ірини Дарвай та Миколи Красника були питання планово-картографічної основи ДЗК, яка використовується для формування і ведення містобудівного кадастру населених пунктів. Тому, зауважили вони, слід визначити у законопроекті основні принципи земельного кадастру з іншими кадастрами.

Фахівці Центру ДЗК висловили своє бачення позиції про кадастровий номер, який скасовується у разі скасування державної реєстрації земельної ділянки і має набувати архівного статусу. Йшлося також про площу кадастрових зон і кварталів, підстави встановлення їх меж.

В обговоренні статей проекту активну участь взяли заступник Голови Держземагентства Микола Калюжний, радник Голови Держземагентства Сергій Гущик, директор ДП «Центр державного земельного кадастру» Олександр Філатов, директор ДП Київський інститут землеустрою» Йосип Дорош, доцент кафедри трудового, земельного та екологічного права Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Анатолій Мірошниченко.

За матеріалами Держземагенства
Категорія: Погляд | Переглядів: 554 | Додав: archinfo | Теги: земельний кадастр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz