Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Травень » 15 » Для будівництва елітного заміського житла хочуть відхватити 700 га лісу
11:41
Для будівництва елітного заміського житла хочуть відхватити 700 га лісу

Минулого року Дніпропетровська облрада вже ухвалила рішення про розширення меж села Піщанка в Новомосковському районі. Зараз на цих двох гектарах - прямо в лісі - виник цілий мікрорайон багатих котеджів. Частину лісу вирубано, прокладені цілі вулиці для так званої еліти.

У Новомосковському районі Дніпропетровської області було обрано схему стрімкого зростання. Села Піщанка, Новоселівка та Соколово, розташовані в мальовничих місцях, як по команді, запросили у області термінового розширення під забудову.

Як пише «Робітнича газета», насправді ніякого стрімкого зростання населення в цих селах немає, але їм раптом знадобилося пересунути свої кордони у лісову зону і вздовж берегу річки.

За підтримки деяких депутатів облради сільради протягують «план розширення», мотивуючи це наявністю генерального плану розвитку цих сіл, відповідно до якого вони в терміновому порядку повинні розширити свої кордони, причому так, щоб в межі сіл увійшло близько 700 га лісу, більше 50 га боліт і озеро. Всі території природоохоронної зони. А щодо погодження з управлінням лісового господарства Дніпропетровської області - так про це і розмови не було!

У результаті територія, підвідомча лише Піщанській сільраді, повинна становити площу більшу, ніж районний центр - місто Новомосковськ.

Але не для будівництва нових будинків місцевими жителями потрібна ця земля: дуже хочеться «обраній публіці» Дніпропетровська та Новомосковська побудувати елітні хороми на лоні природи. Але просто відрубати шматок землі поки неможливо, адже ліс - це природоохоронна зона.

Тому і була вигадана афера з розширенням сіл. У разі прийняття такого рішення подальша схема гранично проста. Відхвачена територія поділяється на ділянки, і згодом з'являться оголошення типу «продається ділянку під забудову в лісі, неподалік від річки»...

На щастя, як пише видання, поки питання не пройшло. Лобіює це дерибан Іван Іванович Лазаренко - брат Павла Лазаренка, який сидить в американській в'язниці.

 
Марина Корчевська
Категорія: Тенденції | Переглядів: 451 | Додав: fingert | Теги: Дерибан лісу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz