Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Травень » 22 » Для продовження будівництва гольф-клубу в Харкові вирубають більше 6 тисяч дерев
15:00
Для продовження будівництва гольф-клубу в Харкові вирубають більше 6 тисяч дерев
Харківський гольф-клуб заснований депутатом міськради і бізнесменом Юрієм Сапроновим. Поле для елітної гри влаштовано на території Лісопарку, і при його будівництві та створення всієї необхідної інфраструктури місто позбулося 29 га зеленого масиву.

Харків'яни проти знищення Лісопарку. У середині квітня було організовано пікетування обласної адміністрації у зв'язку з методичним знищенням унікального внутрішньоміського лісового масиву - дубового лісу природного походження.

В останні 4 роки рішеннями міської влади Харкова понад 200 га рекреаційних земель Лісопарку передано під котеджну забудову. Але особливе обурення харків'ян викликало чергове рішення міськради, яким ще 28 га виділено під будівництво другої черги гольф-клубу. І, згідно з планом, з 14700 дерев під сокиру піде більше 6000 дерев.

Також тут планують створити галявину з системою штучних водойм площею близько 5 га земель, які в даний час покриті дубовим лісом. Таким чином, значна частина лісу, прилеглого до академмістечка П'ятихатки, буде знищена, і ця територія стане недоступною для його жителів.

Люди вимагають заборонити переводити землі Лісопарку з рекреаційного статусу в землі житлової та громадської забудови та припинити видачу дозволів на розробку проектів щодо відведення ділянок під житлове будівництво.

Не залишаються осторонь і місцеві екологи. Адже ще кілька років тому територія харківського Лісопарку займала площу 2385 га, а зараз - трохи більше 2000.

А президент «Superior Golf Club» пан Сапронов, а також деякі керівники міста намагаються виправдати це будівництво тим, що гольф у 2009 році став олімпійським видом спорту. Мовляв, завдяки додатковим гектарам поле збільшиться вдвічі, а значить, в Харкові будуть готувати збірну до Олімпіади-2014...

Бізнесмен стверджує, що розширення спортивної інфраструктури підвищить інвестиційну привабливість і міста, і академмістечка. Новий об'єкт дасть роботу 200 харків'янам і буде включено до переліку установ, які будуть приймати чемпіонат Євро-2012. І заради цього, як вважає підприємець, жителям селища можна і поступитися своїми екологічними принципами.

Крім того, він запропонував «відступні»: ремонт дороги, школи та волейбольного поля, будівництво кількох дитячих майданчиків і відкриття громадської приймальні з юридичною консультацією. А ще депутат-бізнесмен пропонує безкоштовно навчати місцеву дітвору грати в гольф.

А днями з'явилася інформація Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради Харкова. Крім гольф-клубу, в Лісопарку з'явиться цілий житловий мікрорайон. Там побудують всі необхідні для комфортного життя об'єкти - від інженерних мереж до шкіл і дитячих садів.

Поки невідомо, коли почнеться будівництво, і тим більше, коли воно закінчиться. І що залишиться від Лісопарку...

 
Марина Корчевська

Категорія: Тенденції | Переглядів: 584 | Додав: fingert | Теги: Гольф-клуб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz