Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 4 » Донецький коксохім труїв донеччан. За це його оштрафували аж… на 425 гривень
21:00
Донецький коксохім труїв донеччан. За це його оштрафували аж… на 425 гривень
Чимало мешканців Донецька ще з самого ранку відчули, що з повітрям у місті щось не так. "Свіже повітря” викликало дертя в горлі, головний біль та задуху. Кількість скарг до Донецької міської санепідемстанції в цей день побила всі рекорди: дзвінки надходили з різних районів міста. Тому працівники санепідем­станції негайно взяли проби повітря і, як з’ясувалося, нюх донеччан не підвів.
«Після дослідження повітря у центральній частині міста було встановлено, що гранично допустимі концентрації в повітрі таких небезпечних речовин, як фенол і бензол, були перевищені відповідно в 1,7 і 1,3—1,4 раза», — оприлюднила дані дослідження заступник головного санітарного лікаря області Лариса Гусєва. Враховуючи специфічність викидів, винуватців отруєння повітря знайти було легко. Вже через кілька годин стало відомо, що джерелом викиду отруйних речовин став «Донецький коксохімічний цех» — структурний підрозділ ТОВ «Донецьксталь», розташованого в Ленінському районі, серцевині шахтарської столиці.
За словами Лариси Гусєвої, підприємство не виконало обов’язкові вимоги технології, яких має дотримуватися за несприятливих погодних умов. «Гасити кокс потрібно було не лише оборотною водою, а й частково питною. У цьому випадку викиди речовин у повітря були б у межах норми. Проте через слабкий вітер та високу вологість, які спостерігалися цього дня, шкідливі речовини потрапили до дихальних шляхів людей», — повідомила пані Гусєва.
«Одноразовий викид не здатний викликати катастрофічних наслідків для здоров’я донеччан, але, враховуючи, що в нас і без того не курортне повітря, подібні викиди неприпустимі», — одночасно і заспокоює, і застерігає Донецька санепідемстанція, що скористалася своїми повноваженнями і «здерла» з коксохіму штраф у сумі аж 425 гривень. Детальне розслідування інциденту обіцяє провести місцева екологічна інспекція.
Загалом місцеві «зелені» вкрай занепокоєні екологічною ситуацією в місті. За словами заступника голови «Донецького екологічного руху» Сергія Денисенка, наднормативні викиди на підприємствах міста відбуваються постійно, і їх наслідки обертаються для городян серцево–судинними та онкологічними захворюваннями, зростанням відсотка дітей із вро­дженими патологіями, великою кількістю алергіків, високою смертністю тощо.
Упродовж багатьох років громадські екологічні організації Донецька вимагають від чиновників застосовувати до порушників жорсткіші санкції за забруднення довкілля аж до виведення шкідливих виробництв за межі міста, а також виділяти більше коштів для поліпшення екологічної ситуації мегаполісу. Але наразі — це глас волаючого. Поки що не в пустелі…
 
За мтеріалами видання Українська правда
Переглядів: 578 | Додав: fingert | Теги: Коксохім | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz