Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Червень » 11 » Другий «Еліта-Центр» в Івано-Франківську
11:20
Другий «Еліта-Центр» в Івано-Франківську

В тенета ймовірних шахраїв потрапили люди, які вклали гроші в будівництво житлової багатоповерхівки в районі вулиці Кисилівської в Івано-Франківську. 80 квартир мали здати ще кілька років тому. Втім, на сьогодні замість них самотньо височіє кілька поверхів. Кінця-краю будівництва не видно. Скаржаться люди, які повністю розрахувалися за своє майбутнє житло. Довгобуд вже встигли охрестити другим «Еліта-Центром». Ось тільки дії забудівника наразі залишаються безкарними.

10 поверхів. 80 квартир. Затишне місце в районі вулиці Кисилівської свого часу привабило майже півсотні безквартирних мешканців міста. Їм показали фундамент будівлі, вони віддали чималі суми. За мрію жити у власних оселях. Дехто навіть продав кілька квартир, аби мати нову домівку.

Понад шість з половиною мільйонів гривень отримало ПП «Космал» за майбутні «квадрати» від дольовиків. Дата введення в експлуатацію будинку — третій квартал 2006 року. Принаймні, так вказано в договорах із забудівником. Пізніше рік було змінено на 2008-й. Втім, зросла і кількість необхідних коштів.

Попри це — віз і нині там. На будові, кажуть всюдисущі сусідки, весь цей час працює щонайбільше два робітники. А ще розповідають: впливу часу не витримали навіть будівельні матеріали. Розібратися в ситуації, кажуть люди, було важко. Коли всю документацію, що перебувала на руках в різних мешканців, склали докупи, з’ясувалося: в договорах — різні терміни введення в експлуатацію та умови. Більше того, тепер люди навіть не впевнені — чи справжні документи їм показував забудівник.

Керівництво ПП «Космал» ще донедавна, стверджують дольовики, годувало їх лише обіцянками. А тепер взагалі — «в глибокому підпіллі». Не відповідає на телефонні дзвінки, та й в офісі не з’являється. Спілкуватись із журналістами також категорично відмовляється. Міська влада розводить руками. Каже, це площина цивільно-правових відносин. Свого часу, розповідає міський голова, багато людей, не вивчивши умов, підписували договори. Таким чином самі себе заганяли в пастку. Втім, мер обіцяє ще раз звернутися до правоохоронців, аби ті з’ясували, чи насправді люди потрапили до рук шахраїв.

Проте люди твердять: вже понад рік вони ходять всіма колами Пекла. Саме так називають чиновницькі кабінети. Поки що всі їхні спроби вплинути на нечесного забудівника виявилися марними. Кажуть, єдина надія — на обласну владу.

Ірина Мазурук

Категорія: Тенденції | Переглядів: 579 | Додав: fingert | Теги: Шахпайство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz