Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 15 » Екологи просять Президента не залишати заповідні території без керівництва
23:46
Екологи просять Президента не залишати заповідні території без керівництва

Українські екологи попереджають Президента, що остання адміністративна реформа лишила заповідні території без керівництва, і тому просять створити Державне агентство заповідної справи України замість ліквідованої Державної служби заповідної справи.Своє прохання вони пояснюють тим, що зараз в Україні йде формування мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду, якими тепер, через відсутність спеціальної служби, немає кому керувати.

„У результаті діяльності Державної служби заповідної справи, за часи незалежності України, загальна площа територій та об’єктів природно-заповідного фонду збільшилася майже втричі і становить зараз біля 5,7% (за Державною програмою щодо формування національної екомережі на кінець 2015 року має становити 10,4%)”, - йдеться у листі Національного екологічного центру України до Президента.

Екологи наголошують, що Державна служба заповідної справи користувалася довірою громадських екологічних організацій, оскільки її діяльність була відкритою та зрозумілою.

Представники НЕЦУ відкидають запропоноване адмінреформою створення окремого підрозділу Міністерства екології та природних ресурсів, який мав би опікуватися питаннями природно-заповідного фонду. На їхню думку, це не дозволить забезпечити належну координацію у сфері заповідної справи та призведе до скорочення чисельності працівників заповідників. Однією з причин цього є зміна тематичної орієнтації самого міністерства, яке до адмінреформи „відповідало за охорону довкілля”, а тепер „завідує природними ресурсами”. Екологи переконані, що орієнтований на ресурси орган не зможе зберегти заповідну спадщину України.

„Адміністративна реформа, як це декларується, покликана підвищити ефективність урядових органів в Україні, проте і факт ліквідації Державної служби заповідної справи, і не створення нового органу, який би успадкував завдання ліквідованої Держслужби, нагадують ситуацію, коли з водою випліскують немовля.

Варто взяти до уваги, що ліквідована Держслужба заповідної справи – чи не єдина урядова структура, до роботи якої у екологічних громадських організацій практично немає зауважень, крім хіба що побажання ще ефективнішої і результативнішої роботи”, - каже голова НЕЦУ Ігор Сіренко.

Він зауважує, що у листах чиновники відносять розвиток заповідної справи в Україні до найвищих державних пріоритетів, і тому Президент України має зробити цивілізований вибір у галузі екополітики – створити Державне агентство заповідної справи.

Національний екологічний центр України закликає всі організації та окремих громадян, яким небайдужа доля української природи і осередків її збереження - об’єктів природно-заповідного фонду України - приєднатися до відкритого листа від НЕЦУ, надіславши його від свого імені Президентові України.

Відкритий лист НЕЦУ до Президента України

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до:

Ігор Сіренко,
Голова Національного екологічного центру України
050 547 62 72
i.sirenko at gmail.com

Олексій Василюк,
Заступник голови НЕЦУ
097 1000 473
vasyliuk at gmail.com


Категорія: На часі | Переглядів: 385 | Додав: fingert | Теги: заповідні території | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz