Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 23 » Екс-депутат Львівської облради: Україна має повернути собі всі етнічні землі
13:46
Екс-депутат Львівської облради: Україна має повернути собі всі етнічні землі
Україна повинна прагнути до того, щоб повернути собі всі етнічні землі. Таку думку висловили учасники львівського віче, повідомляє Zaxid.net.
"Говорячи сьогодні про Соборність, ми в основному говоримо про єднання Сходу і Заходу, але це - не зовсім так, тому творці Акту Злуки вкладали в слово Соборність об'єднання всіх українських етнічних земель в одній українській державі", - зазначив у своєму виступі президент Благодійного фонду Україна-Русь Ростислав Новоженець, нагадавши, що в 1919 році територія України була на 60% більшою, ніж сьогодні. 
"Ми втратили Лемківщину, Надсяння, Холмщину, Підляшшя, яке відійшло до Польщі, Берестейщину, Гомельщину, які відійшли Білорусі, Стародубщину, Східну Слобожанщину, нарешті, Кубань, яка 28 травня 1918 об'єдналася з Україною... Ми втратили Придністров'я, Мараморощину, Південну Буковину, яка сьогодні в Румунії. Тому у нас сьогодні немає Соборності, але ми повинні до цього прагнути", - зазначив він. 
Думку Ростислава Новоженця підтримав також присутній на мітингу лідер УНА-УНСО Юрій Шухевич, який у власному виступі сказав: "Правильно тут було сказано: ще далеко не всі етнічні землі ми зібрали разом, тоді буде Соборність, коли ми зберемо ті українські землі, які ще є за межами України, але для того, щоб це сталося, ми повинні побудувати єдність в наших серцях". 
Юрій Шухевич зазначив, що українцям не потрібно скаржитися на "вождів", а самим подолати гординю у власних серцях, яка призводить до розбрату. "Тоді дійсно ми отримаємо Соборність - поки від Ужгорода, Львова до Луганська, а далі дійсно на всіх українських землях", - резюмував він. 
Як повідомлялося раніше, з нагоди Дня Соборності у Львові був сформований живий ланцюг від пам'ятника Степану Бандері до пам'ятника Тарасові Шевченку, після чого біля останнього відбулося віче за участю представників політичних партій та громадських організацій.

За матеріалами видання zaxid.net
Категорія: На часі | Переглядів: 400 | Додав: fingert | Теги: етнічні землі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz