Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Євростадіон у Львові приречений перетворитися на безгосподарний об’єкт
18:51
Євростадіон у Львові приречений перетворитися на безгосподарний об’єкт
Стадіон, що будується до «Євро-2012» у Львові, приречений перетворитися на безгосподарний об’єкт.
Таку думку 14 грудня під час круглого столу, присвяченого підготовці Львова та регіону до «Євро-2012», висловив генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин.
За його словами, футбольний клуб розуміє, що новий стадіон буде сучасним і комфортним, з усіма нормами безпеки, що підвищило б і статус клубу в разі експлуатації цього об’єкту. «Але наша позиція незмінна – ми не вважаємо, що доцільно було будувати цей стадіон, маючи такі ресурси і можливості», – пояснив він. Адже, було усе необхідне, щоб реконструювати стадіон «Україна» і задіяти територію довкола нього.
«Я вважаю, що це не та ціна, яку варто платити за те, щоб «Євро» відбулося у Львові. Складається враження, що в наших державних мужів і міських чиновників мета – будь-якою ціною зробити так, щоб це «Євро» відбулося, щоб не впасти обличчям в грязюку. Але в інших містах стадіони будуються за приватні кошти. У нас же на початку декларували вартість стадіону у 609 млн грн, на сьогодні реальні цифри називають 2,5 млрд, а до кінця будівництва його вартість зросте узагалі до 3 млрд. За три роки ми вп’ятеро збільшили його вартість. І нехай це не кошти з міської казни, а з державної, але це також кошти платників податків», – додав Дедишин.
Він висловив думку, що новий стадіон приречений перетворитися на безгосподарний об’єкт. «Я спілкувався з керівником Дирекції з будівництва об’єктів «Євро-2012» у Львові Володимиром Шадріном. Адже є обережні спроби залучити нас до експлуатації стадіону. Однак, я говоритиму відверто: ті умови, які зараз озвучуються, коли ще не прораховано весь кошторис витрат на утримання стадіону, нас просто вражають. Ми не потягнемо цього і не будемо затягувати собі зашморг на шию», – наголосив Дедишин.

Водночас, він додав, що ФК «Карпати» готові цей стадіон експлуатувати, але не такою ціною. На цей момент, за словами Дедишина, йдеться про мінімум 20 млн грн на рік. «Розглядається також варіант, що стадіон експлуатуватиме ФК «Львів». Однак, у них навіть не має такого річного бюджету. Говорити про те, що стадіон зможуть експлуатувати два клуби, теж не доцільно. Я погоджуюся, споруду може використовувати хоч 20 організацій, але не футбольне поле і газон. Бо цей ресурс зношується, відтак газон доведеться міняти щомісяця. Хто за це платитиме?», – розмірковує Дедишин.

Він також наголошує, якщо клубу «нав’яжуь» цей стадіон з такими витратами, це все одно відіб’ється на кишенях вболівальників. А цього «Карпати» допускати не хочуть, тому навряд чи підуть на це. Ігор Дедишин порадив розпорядникам цього стадіону добре все продумати і прорахувати. «Бо на сьогодні я не бачу реальних передумов, щоб експлуатувати цей стадіон професійними клубами», – наголосив Дедишин.

Водночас, керівник департаменту «Євро-2012» Львівської міськради Олег Засадний відповів, що на сьогодні власником стадіону у Львові є Нацагентство. Він висловив припущення, що держава навряд чи ставитиме високу ціну за експлуатацію цього стадіону і прагнутиме повернути вкладені кошти. «Більше ніж ФК «Карпати» зможуть заплатити, вони не заплатять. Питання ціноутворення обговорюватиметься в робочому порядку. Місто зробить все, щоб сторони дійшли згоди», – додав він.

Довідка ЗІКу.

14 грудня у Львові відбувся круглий стіл, присвячений підготовці Львова та регіону до «Євро-2012». Серед запрошених учасників представники Львівської ОДА, Львівської міської ради представники ФК «Карпати» та громадськості

Організатор: Громадська організація «Карпати».

Категорія: На часі | Переглядів: 465 | Додав: fingert | Теги: будівництво стадіону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz