Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 5 » Фахівці ООН та ЄС вивчать екологічну проблему Калуша
21:48
Фахівці ООН та ЄС вивчать екологічну проблему Калуша
Керівник Місії ООН та ЄС Рене Наєнхайс під час зустрічі з головою ОДА Миколою Палійчуком в Івано-Франківську зазначив, що фахівці Місії вивчатимуть екологічні проблеми Калуша на Прикарпатті до 8 березня, а вже 9 березня подадуть Президентові України свої пропозиції та рішення.
"Ми розуміємо всі викликни, які сьогодні стоять перед владою області у зв’язку з екологічними проблемами в Калуші. Також ми визнаємо той рівень відповідальності, яку несе сьогодні місцева влада. А тому ми готові разом, як єдина спільна команда, знайти рішення для даної проблеми”, - зазначив він.
За його словами, "проблема у Калуші є комплексною та складною”. А тому представники Місії ООН та ЄС розуміють, що "простого рішення не буде”.
"Розуміючи серйозність усіх викликів та екологічних проблем в Калуші, ми готові зняти краватки та сорочки і в робочому одязі виїхати на місце для роботи”, - наголосив керівник Місії ООН та ЄС.
Також на зустрічі з Місією ООН та ЄС заступник Калуського міського голови Василь Петрів повідомив, що у Калуші захоронено 11,8 тис т гексахлорбензолу, який викликає ракові захворювання.
На його думку, окрім цієї проблеми існує ще проблема засолення водоносних горизонтів, які рухаються в напрямку водозабору міста.
Нагадаємо, 12 лютого Верховна Рада затвердила указ Президента Віктора Ющенка від 10 лютого про «Про оголошення територій міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації». Таким чином на строк дев’яносто днів місцевість на територіях міста Калуш і сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області оголошена зоною надзвичайної екологічної ситуації.
17 січня 2010 року жителі міста Калуш висловилися за оголошення міста зоною надзвичайної екологічної ситуації.
Як повідомляв голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, на вирішення екологічних проблем Калуша потрібно 3,5 млрд грн.
 
За матерілами видання Est
Переглядів: 567 | Додав: fingert | Теги: Калуш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz