Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Червень » 8 » І знову спіч А.Близнюка про дешеву іпотеку
18:36
І знову спіч А.Близнюка про дешеву іпотеку
На організації ефективного і безумовного виконання соціальної ініціативи Президента щодо здешевлення іпотеки для забезпечення громадян житлом наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час селекторної наради з регіонами країни, яка відбулася в будинку Уряду в четвер, 7 червня.
Очільник Мінрегіону зауважив, що на місцях програма «Доступне житло» поки що реалізовується повільно, наявна недостатня поінформованість населення та незлагодженість робота виконавців. На повільності видачі кредитів громадянам акцентував увагу і Прем’єр-міністр України під час чергового засідання Кабміну, вимагаючи від Мінрегіону та Мінфіну щоденного моніторингу реалізації програми здешевлення іпотеки.
«Вимагаю від заступників губернаторів особисто проаналізувати чинну постанову, постійно і щоденно працювати над її втіленням. Працювати з людьми, банками, забудовниками, контролювати процес постійно, до тих пір, поки система не запрацює як належить», – сказав Анатолій Близнюк.
За його словами, головні зусилля у регіонах слід зосередити на основних напрямках: всебічній і повній реалізації чинної постанови, виробленні пропозицій щодо її вдосконалення, а також на новому будівництві житла у рамках програми на спеціально відведених і підготовлених в інженерному відношенні ділянках.
«Немає межі для досконалості, тому ми чекаємо від вас дієвих і продуманих пропозицій. Не забувайте, за вашими ж повідомленнями, у регіонах вже відведено 1700 гектарів, а це 682 майданчики з інженерними мережами та інфраструктурою, де слід розпочинати будівництво у рамках нової програми, допомагайте забудовникам. Необхідно змінювати ментальність! Потрібно розпочинати нове будівництво з «нуля». Недобудови, на завершення яких в першу чергу орієнтована нова програма, колись закінчаться, тому треба вже зараз мислити стратегічно, бачити перспективу», – наголосив очільник Мінрегіону.
За словами Анатолія Близнюка, стан виконання програми здешевлення іпотеки, пропозиції щодо її вдосконалення та організація нового будівництва будуть темою для звітування очільників регіонів на кущових нарадах, які Міністр пообіцяв проводити особисто. З метою активізації роботи та поліпшення результатів діяльності, облдержадміністрації мають провести подібні наради на рівні області.
«Готуйтеся до «кущових» нарад, які я проводитиму особисто. Крім того, відповідно до досягнутих результатів реалізації соціальної ініціативи Президента України, я ініціюватиму заслуховування губернаторів і розгляд діяльності регіонів на засіданні Уряду. Також вимагаю, щоб кожен профільний заступник голови облдержадміністрації провів аналогічну нашій нараду у себе в області, а копії протоколів прошу направити до Мінрегіону», – підкреслив Анатолій Близнюк.
За словами Міністра, одна з головних проблем, яка гальмує виконання здешевленого кредитування – це недостатня кількість пропозицій від забудовників. Також є регіони де погано працюють із потенційними позичальниками.
«На сьогодні ми маємо 3 тисячі 311 квартир і 5 тисяч 100 охочих отримати це житло. Ми сподіваємося, що завтра це вже буде близько 4 тис. квартир. Але на сьогодні ми маємо таку ситуацію, коли, наприклад, у Вінницькій області не маємо жодної квартири, але є 140 охочих. Приходять листи, звіти – немає пропозицій. А я кажу – нема бажання! Це – наші з вами зобов’язання перед людьми. Заради людей Президент це зробив, а ми повинні виконувати це, допомагати людям!», – підкреслив А.Близнюк.
На необхідності більш чіткої взаємодії забудовників із регіональними відділеннями Ощадбанку наголосив заступник Голови Правління АТ «Ощадбанк» Антон Тютюн. За його словами, єдиним серйозним стримуючим фактором для масової видачі кредитів є затримка з акредитацією забудовників у регіональних відділеннях фінансової установи. Натомість уся законодавча база у державі уже напрацьована. Представники банківських установ підтвердили, що схема кредитування відповідно до урядової програми вигідна для них і повністю влаштовує.
Також у ході наради було окремо наголошено, що до кінця поточного року усі регіони повинні забезпечити розробку та оновлення містобудівної документації, у першу чергу – схем планування території областей.
Довідково: Станом на 7 червня для участі у програмі визначено 68 об’єктів у яких для придбання пропонується 3311 квартир. Про свою участь у програмі повідомили Ощадбанк, Укргазбанк – з метою діяльності по всій території країни, банки «Фінанси та Кредит», Брокбізнесбанк – по місту Києву, банк Форум – по Дніпропетровській області, Укрсоцбанк – по Київській, Миколаївській та Чернівецькій областях, Укрексімбанк – по Хмельницькій області, Промінвестбанк – по Чернігівській області, Сбербанк Росії – по Запорізькій області.
Загалом по Україні близько 5,1 тис. громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити. Перший договір укладено у Сумах 15 травня. Згодом укладено ще 22 договори, по 11 у Києві та Дніпропетровській області. Прийом документів від громадян через «єдине вікно» запроваджено у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській та Рівненській областях.
29 - 31 травня Мінрегіон підписав договори з розпорядниками коштів нижчого рівня на делегування повноважень. Відповідні договори місцевими органами виконавчої влади підписано з одержувачами бюджетних коштів. Розпорядників коштів нижчого рівня включено до мережі та доведено їм бюджетні призначення. Керівникам управлінь – розпорядникам коштів нижчого рівня детально роз’яснено умови програми та надано необхідні методичні матеріали.
Видання "Будівельні питання" підтверджує інформацію А.Близнюка, спеціалісти облдержадміністрацій працюють з восьмої ранку до дев'ятої вечора, та деколи без обіду. Разом з тим, посадовий оклад таких спеціалістів на цей час складає 1064 грн. Цілком зрозуміло чому немає ентузіазму та бажання напружуватись.

"Будівельні питання"
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 550 | Додав: archinfo | Теги: іпотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz