Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Червень » 26 » Ідеальна дозвільна система в будівництві– це коли на будівельному майданчику лише один контролер від держави
16:47
Ідеальна дозвільна система в будівництві– це коли на будівельному майданчику лише один контролер від держави
Про це під час засідання "круглого столу" з розгляду питання «Спрощення дозвільних процедур у будівництві» в Мінрегіонбуді повідомив заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігор Соколов.


За його словами, створення сприятливого інвестиційного клімату в результаті нормативних перетворень розглядається як ключове завдання містобудівної політики на сучасному етапі. З урахуванням цього, пріоритетним завданням є удосконалення законодавства у сфері містобудування та його наближення до світових стандартів.
«Досягнення зазначених цілей на сучасному етапі можливе в першу чергу шляхом спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у сфері містобудування на законодавчому рівні» – зазначив заступник Міністра.
Ігор Соколов нагадав, що за активної участі Мінрегіонбуду, спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики здійснено комплекс робіт з доопрацювання та підготовки проекту Містобудівного кодексу України до його розгляду у Верховній Раді України в порядку першого читання.

Начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Бондаренко повідомив про основні нормативні напрацювання, покликані спростити роботу забудовників без зниження рівня якості виконуваних робіт. Так, протягом 2009 року інспекцією розроблено єдину систему реєстрації дозволів на виконання підготовчих та будівельних робіт, затверджено порядки формування, ведення та зберігання справ щодо видачі сертифікатів відповідності та дозволів.

Здійснено спрощення процедури отримання документів дозвільного характеру, зокрема таких, як дозвіл на виконання підготовчих робіт, дозвіл на виконання будівельних робіт та сертифікат відповідності. За словами начальника Держархбудінспекції, проведена робота дозволила значною мірою усунути з ринку фірми-одноденки.

«Максимальна прозорість проведення низки процедур має супроводжуватись запровадженням максимально жорсткої відповідальності забудовника за порушення відповідності завершеного будівельного об'єкта проектній документації, державним будівельним нормам, стандартам і правилам» – наголосив Олександр Бондаренко.

В свою чергу, керівники будівельних організацій звернули увагу представників Мінрегіонбуду на необхідність вирішення низки проблем, що ускладнюють діалог між забудовниками і контролюючими організаціями, а зокрема запропонували максимально обмежити спілкування забудовника і чиновників, спростити процедуру землевідведення, організувати додатковий круглий стіл з проблеми функціонування «єдиного вікна» у дозвільній системі, встановити чітку процедуру розгляду будівельної документації та граничні терміни для подання висновку за результатами її розгляду.

Ігор Соколов погодився з тим, що ідеальний алгоритм взаємодії влади і забудовника передбачає одного контролера від держави на будівельному майданчику. Окрім того, додатковим організуючим чинником він назвав поступовий перехід до електронної обробки документів, що знижуватиме процедурні ризики і спрощуватиме контроль за виконанням прийнятих рішень. «Якщо генеральний план затверджений, а значить – погоджений із усіма службами на місцевому рівні, тоді, у випадку відповідності нового будівельного проекту генеральному плану, він не вимагає жодних повторних погоджень цими службами» – зауважив заступник Міністра.

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду



Категорія: Погляд | Переглядів: 488 | Додав: fingert | Теги: дозвільна система | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz