Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Травень » 15 » Ігор Соколов: ми чекаємо від КМДА конкретних кроків у напрямку збереження пам’яток архітектури.
11:47
Ігор Соколов: ми чекаємо від КМДА конкретних кроків у напрямку збереження пам’яток архітектури.
Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігор Соколов провів нараду з розгляду питання збереження історичного характеру містобудівного середовища у межах охоронної зони ансамблю споруд Софійського собору.


Учасники наради констатували, що інтенсивна урбанізація міста призводить до значного погіршення стану пам’яток та їх територій, посилення екологічного навантаження на давні споруди. У багатьох випадках перевищено традиційні висоти та масштаби забудови, порушено візуальні зв'язки, змінено силует історично складеної забудови, не враховано ландшафт територій. Високі будівлі порушують візуальну вісь міста у напрямку ансамблю Софії Київської, негативно впливають на стилістичну єдність забудови, численні мансардні будівлі руйнують традиційний вигляд верхівок дахів.

Генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська розповіла про стан споруд та основні загрози для них: шумові, хімічні, вібраційні навантаження, підйом рівня ґрунтових вод, знищення унікального археологічного шару. Але найбільшою загрозою вона назвала хаотичну забудову в буферній зоні. Генеральний директор заповідника підкреслила, що всі запити щодо будівельних робіт, які ведуться на території буферної зони, або ігноруються, або мають наслідком звичайні відписки.

Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігор Соколов закликав всіх виходити із реального стану справ і шукати законні шляхи вирішення існуючих проблем. Він зауважив, що за результатами проведеного Міністерством аналізу в буферній зоні ансамблю споруд Софійського собору місцевою владою відведено 30 ділянок під забудову.
«Забудову в історичній частині міста дозволено законом, але вона має проводитись публічно.
Неприпустимим є наводити лад через порушення законів – ось у чому складність застосування заборонних заходів щодо забудовників» – відзначив заступник Міністра і додав, що регулюючі документи існують, але вони не ефективні. Відтак, залишається два шляхи для вирішення проблеми: «або приводити до почуттів чиновників всіма можливими законними шляхами, або додавати жорсткі норми в існуючий комплекс документів».

Завершуючи нараду, Ігор Соколов закликав присутніх консолідувати зусилля для впливу на недобросовісних забудовників і місцеву владу: «хаотичною забудовою обурені жителі міста і його відвідувачі, фахівці констатують порушення, несумісні ані з існуючими вимогами, ані з логікою простої людини. То чому ж ми не знаходимо консенсусу? Чому порушуються закони, а більшість підкоряється меншості? Чому всі ми не знаходимо згоди навіть стосовно того, з чого для кожного з нас починається Батьківщина?»

За результатами наради Міністерство регіонального розвитку планує опрацювати всі питання і направити повний їх перелік Київській міській державній адміністрації, особливо стосовно тих об’єктів, які стосуються затвердження містобудівної документації. «Міністерство наполягатиме на необхідності забезпечення в охоронній зоні ансамблю споруд Софійського собору будівництво в межах затверджених параметрів забудови та з безумовним виконанням заходів, спрямованих на збереження пам’ятки і виконання режиму території. Ми чекаємо розуміння, підтримки і конкретних кроків, спрямованих на захист пам’яток національного та світового значення», – підкреслив Ігор Соколов.


За матеріалами перс-служби Мінрегіонбуду

Категорія: Погляд | Переглядів: 528 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz