Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2013 » Червень » 4 » Інформація про пільги щодо сплати земельного податку
16:03
Інформація про пільги щодо сплати земельного податку
Міндоходів на своєму офіційному сайті нагадує, що громадяни - власники земельних ділянок, які вийшли на пенсію не за віком (призначена пенсія за вислугу років, по інвалідності і т. д.), після досягнення пенсійного віку мають право на користування пільгою щодо сплати земельного податку. Пільга громадянам по земельному податку надається за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності.
Для отримання пільги громадянин повинен подати до територіального органу Міндоходів за місцем знаходження земельної ділянки заяву про надання пільги та документи, що засвідчують його право на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення і т. д.).
Також Міндоходів нагадує, що від сплати земельного податку звільняються: пенсіонери (за віком); інваліди першої і другої групи; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років.
Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачені для відповідної категорії осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;
для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - 0,15 гектара, в містах - 0,10 гектара;
для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара;
для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;
для ведення особистого сільського господарства - у розмірі не більше двох гектарів.
У той же час право на пільгу щодо сплати земельного податку мають ті особи, право власності яких на земельні ділянки посвідчено належними документами та даними державного земельного кадастру.
Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб визначені ст. 281 розд. ХIII ПК України.
У свою чергу податкова зазначає, що оскільки іноземні громадяни та особи без громадянства не мають права набувати право власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності, то, відповідно, вони не користуються пільгами щодо сплати земельного податку.
Також у ЄБПЗ (Єдиній базі податкових знань) зазначено, що пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб за земельні ділянки, що утворилися за рахунок переданих за рішенням відповідної ради земельних часток (паїв), не передбачені і, відповідно, земельний податок за такі ділянки стягується на загальних підставах.
Земельний податок за земельні ділянки, що перебувають у корпоративному управлінні, спільна сумісна власність, також сплачується на загальних підставах.

Джерело: Міндоходів

"Будівельні питання"
Категорія: Тенденції | Переглядів: 573 | Додав: archinfo | Теги: пільги, земельний податок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz