Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 27 » Яготинська влада хоче зрубати найстаріший дуб в Київській області
23:15
Яготинська влада хоче зрубати найстаріший дуб в Київській області

22 липня 2010 року, у м. Яготин сесія міської ради вирішувала подальшу долю найстарішого дуба, який зростає на території Київської області. Дуб-партіарх орієнтовним віком 700 років зростає на приватній садибі Катерини Марусецької по вул. Незалежності, 55 у м. Яготин.

Через поважний вік дерева, напередодні, внаслідок буревію, від дерева відламалася велика гілка і впала на дах житлового будинку пані Марусецької. Це спричинило пошкодження покрівлі даху будівлі. Така ситуація виникла вдруге - минулого року велика гілка, що впала з дерева, також пошкодила дах будинку. Торік гроші на відновлення даху були передані пані Марусецькій Київським еколого-культурним центром, цього року – Київською ландшафтною ініціативою. Ці громадські організації опікуються збереженням старовікових дерев – їх лікуванням та наданням їм заповідного статусу.

Нажаль, не зважаючи на благодійну допомогу зазначених організацій, спрямовану на відшкодування збитків власниці житлового будинку внаслідок пошкодження покрівлі даху та витрат на лікування дерева (пломбування дупел), власниця садиби по вул. Незалежності, 55 на сесії міської ради виступила із пропозицією зрубати найстаріший дуб в Київській області під корінь. Як не дивно, таку позицію пані Марусецької підтримали не лише її сусіди, а і депутати Яготинської міської ради. Жоден депутат не заявив на сесії міської ради, що рубати таке старовікове дерево- це богохульство і просто аморальна поведінка.

Сесія міської ради прийняла рішення відмовити у наданні заповідного статусу 700-річному дубу, який рішенням Київської обласної ради від 10 березня 1994 року зарезервований для оголошення ботанічною пам’яткою природи.

Найближчим часом, для забезпечення безпеки людей, які проживають поблизу дуба-велетня, буде проведено обрізання великих гілок, які можуть поламатися під час буревію та завдати шкоди здоров’ю та майну громадян. Дані роботи будуть проводитись Яготинською районною державною адміністрацією під контролем Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області. На наступний тиждень також заплановане обстеження дуба спеціалістами з метою його лікування для укріплення стовбура та продовження віку дерева.

Василюк Олексій

Категорія: На часі | Переглядів: 595 | Додав: fingert | Теги: біологічна пам'ятка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz