Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 25 » Як захистити Софію Київську від печенігів?
21:51
Як захистити Софію Київську від печенігів?
Якщо забудовників на Гончара не можуть зупинити ні ЮНЕСКО, ні закони України, може, час перейти до кримінальних справ?
У четвер на сесії Київради вкотре будуть, за східною приказкою, бити язиком об зуби. «Високе товариство» знову обговорюватиме, чи можна зупинити скандальне будівництво на вул. Гончара.
Нагадаємо, що останнє обговорення пройшло 2 березня. Самі депутати, щоправда, вважають, що вони навіть прийняли якесь рішення – «про впорядкування будівельних робіт». Сам же забудовник розуміє, що в Київраді пройшло щось на зразок круглого столу. Відтак – продовжує будувати із тим же захватом і натхненням, як і до цього часу.
Теоретично можна уявити, як буде виглядати наступна сесія: одні депутати вимагатимуть зупинити будівництво, інші – уклінно проситимуть забудовника хоч трохи зменшити кількість поверхів. У результаті народиться черговий офіційний папір, який будівельники повісять на цвях у тому місці, де знаходяться і всі інші «приписи».
Тим часом є й інший шлях вирішення проблеми, більш ефективний. І, якщо брати до уваги, як захищали стіни Софії ще за часів Ярослава Мудрого – то і більш традиційний.
Спосіб називається: «мечем закону». Тим паче, що меч вже давно загострений. Принаймні таке складається враження, якщо прочитати звіт робочої групи Мінрегіонбуду, яка розбиралась у законності будівництва. Абсолютно бюрократичні формулювання читаються, мов пісня.
Усього чотири пункти. Перший: Київрада не мала права давати ділянку в оренду, оскільки для особливо цінних земель заповідників мусить бути дозвіл Верховної Ради. У принципі, щоб вернути все на круги своя, достатньо одного цього пункту. Щоправда, без прокуратури тут не обійтись.
Пункт другий. Громадські слухання. Виявилось, що у Шевченківській адміністрації не зафіксовано жодного документу про громадські слухання, які, ніби-то, проводив забудовник. Теж робота для прокуратури. Уже зі слідчими діями.
Пункт третій. ЮНЕСКО. Про це писали вже так багато, що переповідати, як Україну за півроку будуть викидати зі списку ЮНЕСКО зайвий раз не будемо. Як і про порушення низки українських законів.
І останній пункт – найвеселіший. Дозвіл на будівництво видала державна установа, яка не мала права цього робити.
Замість ДП «Укрдержбудекспертизи» - «Київдержекспертиза». Пікантності додає те, що «Київдержекспертиза» видала дозвіл у той час, коли вже два місяці не мала права цього робити. Які аргументи схилили чиновників скоїти службовий злочин – хороше питання для правоохоронців. Тим паче, що віднедавна у цю службу прийшли справжні професіонали.
Отож, радимо депутатам Київради окрім основної ухвали, яку передбачається прийняти у четвер, написати ще низку листів. Використавши у них бюрократичні формулювання на зразок: «просимо перевірити дотримання чинного законодавства», « або нам стало відомо, що будівництво ведеться на основі фальшивої документації» et cetera.
Так виглядає, що такий епістолярний жанр буде більш дієвим від мітингів, лозунгів і кавалерійських атак «a la депутат Куликов», який, нагадаємо, спершу мало життя не клав на вулиці Гончара, а потім дивним чином упокорився.
Тим паче, що забудовник своєю «Руською правдою» користає у повній мірі. Нагадаємо, що вже минуло кілька судів, у яких власники земельної ділянки вимагають 560 тисяч матеріальної компенсації від підступинх мешканців, що заважають будувати.
За матеріалами вадання proUA.com



Категорія: На часі | Переглядів: 556 | Додав: fingert | Теги: Печеніги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz