Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 26 » Янукович: Надані Україні гарантії дозволять збудувати "укриття" за 4 роки
10:37
Янукович: Надані Україні гарантії дозволять збудувати "укриття" за 4 роки
Надані Україні гарантії дозволяють збудувати безпечне укриття над четвертим реактором Чорнобильської АЕС до 2015 року.
Упевненість у цьому висловив президент Віктор Янукович у своєму зверненні до Дня Чорнобильської трагедії.
Він зазначив, що "жодна, навіть найбільш потужна, держава не здатна самостійно подолати катастрофу такого масштабу, і Україна – не виняток".
"Нам треба зводити нове укриття над зруйнованим реактором, будувати сховище для відпрацьованого ядерного палива, проводити дезактивацію забруднених територій. Тільки виконавши ці та інші заходи, ЧАЕС стане екологічно безпечною системою", - заявив Янукович.
"Чорнобиль став викликом планетарного масштабу. І гідну відповідь на цей виклик може дати лише об'єднана світова спільнота. На жаль, Україна довгий час залишалася практично сам на сам із Чорнобильською бідою. На щастя, сьогодні ми не самі", - констатував він.
Президент зазначив, що за наслідком міжнародної донорської конференції, проведено в Києві у квітні, "сформовано Чорнобильський фонд розміром близько 550 мільйонів євро".
"Окрім того, ми маємо домовленості з партнерами про додаткове фінансування усіх запланованих заходів. Надані Україні гарантії дозволяють збудувати безпечне укриття над четвертим реактором до 2015 року", - заявив Янукович.
Він зазначив, що "до 26 квітня 1986 року світ мав ілюзію власної безпеки, після цієї дати ніхто і ніде не може бути впевненим у безпечному завтрашньому дні – і події на японській АЕС "Фукусіма-1" лише підтвердили цю гірку правду життя".
"Сьогодні усі ми вшановуємо пам'ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією. Згадаємо пожежників, міліціонерів, військових, авіаторів, енергетиків... Ці герої за покликом серця у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора", - зазначив президент.
"Також ми вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, на щастя, перебувають з нами. Мені боляче від того, що держава не може гідно віддячити вам за вашу звитягу. Але, повірте, ми робимо все можливе, аби полегшити і покращити ваше життя", - додав він.
Янукович звернувся до учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи: "Ви врятували Україну і світ від страшної біди. Схиляю голову перед вашою мужністю, почуттям обов'язку та відданістю Україні. Зичу доброго здоров'я, родинного затишку та благополуччя".
Як відомо, 26 квітня у Чорнобилі відбудуться меморіальні заходи, приурочені до 25-х роковин аварії на ЧАЕС. У них візьмуть участь президент України Віктор Янукович, президент Росії Дмитро Медведєв та предстоятель Російської православної церкви Кирило.

За матеріалами видання "Українська правда"
Категорія: На часі | Переглядів: 442 | Додав: fingert | Теги: Об'єкт укриття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz