Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 9 » Януковича просять взяти під контроль «дерибан» лісів у Брюховичах
17:01
Януковича просять взяти під контроль «дерибан» лісів у Брюховичах
Януковича просять взяти під контроль «дерибан» лісів у Брюховичах
6 січня депутат від фракції «Україна Соборна» Львівської міської ради Віра Лясковська звернулась до Президента України Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль ситуацію довкола «дерибану» брюховицьких лісів і захистити їх «від тотального знищення».
Віра Лясковська зазначила, що частина цих лісів входить у лісопаркову частину Львівської міськради, і ці ліси мають «виняткове оздоровчо-лікувальне та екологічне призначення».
«Впродовж останніх років жадні наживи і знахабнілі від безкарності шахраї-мародери забудовують ці лісові масиви пихатими віллами, наносячи тяжкі суспільно-економічні і екологічні наслідки: знищення лісового масиву, обміління рік і водойм, забруднення водостоків і підземних вод, погіршення кліматичних умов, знищення екосистеми.
Ні правоохоронні органи, ні суди всіх рівнів, ні найвищі органи державної влади, до яких постійно апелює Львівська міська рада, не зупинила цей вандалізм», – зазначено у зверненні.
Лясковська наголошує, що завдяки «підкупності чиновників та суддів, безпосередній участі у цьому процесі деяких скорумпованих правоохоронців за підробленими документами вилучено із Державного лісового фонду лише за останні два роки і передано під індивідуальне будівництво близько 50 га земельних ділянок охоронної лісопаркової зони».
Крім того, каже депутат, під загрозою опинилась Львівська міська кардіологічна лікарня, в якій в лісопарковій зоні хворі проходять лікування та реабілітацію. Також територія, де знаходиться лікарня, за словами Віри Лясковської, віднесена постановою Кабміну до курортних територій.
Попри це, із слів депутата, «Брюховицька селищна рада незаконним рішенням передала двом приватним фірмам «Буддизайн» та «Новобуддизайн» 19,1 га цієї території під забудову котеджами».
«Вищий адміністративний суд і Верховний суд України визнали це рішення незаконним і таким, що підлягає скасуванню. А проти представників цих фірм та голови селищної ради були відкриті кримінальні справи. Проте фірми «Буддизайн» та «Новобуддизайн» незаконно, утаємничено у 2009 році продали цю територію двом іншим фірмам. Жодних дій зі сторони правоохоронців проти цього антилюдського злотну не вчинено. Найбільш резонансним рейдерством є намагання пограбувати під житлове будівництво приватною фірмою «Ремонт» 328,7 га вищезгаданих лісів», – наголосила віра Лясковська.
Вона нагадала, що упродовж чотирьох років триває захист цих земель і досі справи перебувають у судах.
«Цілком очевидно, що ці шахрайські злочини прикриваються високопосадовцями і супроводжуються великими «заохоченнями». Всі зусилля депутатів міської та обласної рад, звернення заслужених громадян Львівщини, а також захисників лісопарку не лише України, але й інших країн, до найвищих державний посадовців з проханням зупинити цей вандалізм, покарати злочинців, виявились безуспішними. Просимо вас, шановний Вікторе Федоровичу, як виняток взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи: поновити кримінальні справи, притягнути злочинців до відповідальності. Сподіваємось, що ви врятуєте ще не до кінця знищені легені львів’ян і нерукотворну перлину – творіння Природи».
Нагадаємо, 2009 року львівські депутати у Верховному суді України відсудили згадані ліси у фірми «Ремонт».

За матеріалами видання ЗІК
Категорія: На часі | Переглядів: 443 | Додав: fingert | Теги: ліси в Брюховичах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz