Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Січень » 7 » Яворівські депутати ухвалили рішення заборонити ТзОВ "Cнєжка-Україна" проводити будь-які будівельні роботи
13:19
Яворівські депутати ухвалили рішення заборонити ТзОВ "Cнєжка-Україна" проводити будь-які будівельні роботи

Яворівські депутати ухвалили рішення заборонити ТзОВ "Снєжка-Україна" проводити будь-які будівельні роботи на території, яку підприємство почало забудовувати, а також привести ділянку до попереднього стану.
Нагадаємо, що у травні 2009 року розгорівся конфлікт між мешканцями Яворова, які мають поруч зі "Снєжкою" городи, та будівельниками й охоронцями підприємства. Підйомні крани та екскаватори нищили вже засаджені яворівцями грядки. Люди намагалися потрапити на свої ділянки, але шлях їм заступили охоронці, а з іншого боку – щойно зведений бетонний паркан.
Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Михайло Блавацький, який став на захист громади, не міг добитися від представників підприємства пояснень, на яких підставах ведеться будівництво. Тоді на вимогу депутата виконувач обов’язків міського голови Яворова Володимир Конанець скликав позачергову сесію міської ради задля розгляду конфліктного питання щодо "Снєжки-Україна".
Під час сесії з’ясувалося, що дозволи, якими керується українсько-польське підприємство, є щонайменше сумнівними. Крім того, представники громади вимагали від влади подбати про здоров’я яворівців, адже виробництво завдає шкоди довкіллю, отруює повітря, воду і грунт.
"До мене звернулися яворівці із листом, під яким 600 підписів. Вони просять перевірити дотримання екологічних норм на підприємстві, зокрема, функціонування очисних споруд, а також законність розширення площ під виробництво. Ми не могли залишитися осторонь цієї проблеми", - зазначив "свободівець" Михайло Блавацький.
Депутати-свободівці Михайло Блавацький та Петро Колодій виступили на сесії Яворівської міської ради, де навели аргументи щодо незаконності будівництва. Зокрема, відсутній акт про прийом-передачу земельної ділянки площею 1, 7 га. Крім того, після розпорядження колишнього мера про зупинення будівельних робіт на згаданій ділянці та протесту прокурора на цей документ в.о. міського голови Володимир Конанець незаконно скасував це розпорядження, що дало підстави продовжити будівництво.
Яворівські депутати одностайно проголосували за скасування рішення про надання ділянки ТзОВ "Снєжка-Україна". Вони також ухвалили рішення розірвати через суд договір про оренду та заборонити компанії вести будь-які будівельні роботи на міській землі та зобов’язати її привести територію до попереднього стану.

Переглядів: 666 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz