Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Червень » 1 » Капличка на території Десятинної церкви стоїть незаконно?
10:18
Капличка на території Десятинної церкви стоїть незаконно?

Конгрес Українських Націоналістів повідомляє, що капличка Української православної церкви Московського патріархату на території Музею історії України неподалік від залишків Десятинної церкви встановлена незаконно.

Про це повідомляє сайт організації.

"Конфлікт навколо забудови розкопок Десятинної церкви триває вже не один рік. За цей час організація надіслала звернення до президента, Верховної Ради, Генпрокуратури, Київської міської держадміністрації, Служби Безпеки України щодо самовільного захоплення УПЦ МП  ділянки на території музею історії", йдеться в повідомленні.

За даними КУН, у відповідь неодноразово органи влади повідомляли про незаконність спорудження культової споруди на цьому місці, проте далі констатації факту справа чомусь не йшла.

Зокрема, у 2006 році Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА у листі, адресованому настоятелю релігійної громади УПЦ МП храму Різдва Пресвятої Богородиці Архімандриту Гедеону (Харону), повідомило, що "розміщення навіть тимчасових культових споруд будь-якої релігійної організації на земельній ділянці біля залишків фундаменту Десятинної церкви є неможливим".

Згодом, у 2007 році, Генпрокуратура повідомила, що "проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва вказаного об'єкта у Головному управлінні земельних ресурсів не зареєстровано. Дозвіл на виконання будівельних робіт Управлінням Державного архітектурно-будівельного контролю не видавався". 

 

Також у 2007 році Генпрокуратура повідомила, що за фактом встановлення каплички було "порушено провадження про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП та внесено припис з вимогою демонтажу споруди".

Фото з сайту КУН 

"Проте неймовірним чином каплиця й надалі функціонує. Тож, виходить, що УПЦ МП українським законам не підпорядковується. Конгрес Українських Націоналістів вимагає від президента Віктора Януковича як гаранта дотримання Конституції та законів України, стати вище своїх власних релігійних вподобань та примусити Українську православну церкву Московського патріархату дотримуватись законів", - йдеться в повідомленні КУН.

За матеріалами релігійно-інформаційної служби


<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>
Категорія: На часі | Переглядів: 433 | Додав: archinfo | Теги: незаконна капличка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz