Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 9 » Харківській владі ВР нє указ
17:36
Харківській владі ВР нє указ

Влада Харкова звинувачує комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи в перевищенні повноважень під час ухвалення рішення, яке зобов’язало Харківську міську раду припинити будівництво автодороги від вул. Сумської до вул. Новгородської і призупинити вирубку зелених насаджень.

Про це сказано в повідомленні Юридичного департаменту міськради.

"Ознайомившись із рішенням Комітету Верховної Ради України, виконавчі органи міської ради заявляють, що Комітет Верховної Ради України фактично взяв на себе повноваження, які Конституцією і законами України закріплені за іншими органами, зокрема і судовими”, - сказано в повідомленні.

У повідомленні підкреслюється, що всі рішення, пов’язані з будівництвом автодороги і вимушеним видаленням зелених насаджень, прийняті міською радою і її виконавчим комітетом у строгій відповідності з чинним законодавством.

Управлінням із будівництва, ремонту і реконструкції Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради було отримано всі необхідні узгодження, зокрема і Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.

Розпорядження і порядок використання земель населених пунктів законом віднесені до виключних повноважень місцевих рад, рішення яких є обов’язковими для виконання на відповідній території.

Згідно зі ст. 144 Конституції і ст. 59 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні”, якщо рішення місцевих рад не відповідають Конституції або законам України, вони можуть бути визнані незаконними тільки в судовому порядку.

"На сьогодні відсутні будь-які судові рішення про визнання незаконними рішень міської ради і її виконавчого комітету щодо будівництва автодороги”, - підкреслюється в документі.

Департамент також заявляє, що висновки Комітету про те, що Харківською міськрадою роботи з будівництва автодороги були початі без обов’язкових позитивних висновків і погоджень органів контролю, зокрема й органів охорони навколишнього природного середовища, не відповідають дійсності.

Як повідомляло агентство, Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи своїм рішенням №74/1 від 30 червня рекомендував Харківській міськраді не допускати надалі проведення будь-яких робіт, пов’язаних з видаленням зелених насаджень, без відповідної дозвільної документації, отримання позитивної оцінки державної екологічної експертизи, проведення громадських слухань та інформування населення через засоби масової інформації про відсутність негативного впливу на стан навколишнього середовища.

19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення щодо будівництва нової дороги, для чого дозволив вирубати на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького 503 дерева.

20 травня почалася вирубка дерев на території парку.

21 травня активісти ряду громадських організацій і жителі міста почали акцію протесту, намагаючись не допустити вирубку дерев і проведення будівельних робіт.

За матеріалами видання "Українські новини"
Категорія: На часі | Переглядів: 532 | Додав: fingert | Теги: Харківський парк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz