Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 14 » Киян з вул. Гончара продовжують судити за протистояння вандалам
17:35
Киян з вул. Гончара продовжують судити за протистояння вандалам

15 березня 2010 року, о 14.00 у Шевченківському районному суді міста Києва продовжиться розгляд справи за позовом ТОВ «Інвестиційно будівельна група» проти п’яти мешканців вулиці Гончара 17-23. Кияни вже другий рік поспіль активно виступають проти скандального зведення елітного десятиповерхового комплексу (Fresco Sofia) у буферній зоні заповідника «Софія Київська», через що на них за допомогою судових позовів намагається тиснути забудовник.

Здавалось би, всі обставини на боці жителів і проти забудови. Так, 2 березня 2010 року Київрада прийняла рішення «Про зупинення будівельних робіт на вул. О. Гончара, 17-23». Таке рішення підтримали 102 депутати Київради. Проти цього будівництва, наполягаючи на остаточному його зупиненні, висловлюються експерти Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та Міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць (ІКОМОС). Національна комісія України у справах ЮНЕСКО офіційно звернулася до Міністерства культури і туризму України, до Державної служби з питань національної культурної спадщини та до Київської міської державної адміністрації з вимогою негайного припинення всіх робіт на вищезгаданому об’єкті. У разі ігнорування зазначених застережень, Софія Київська та Києво-Печерська лавра, що розглядаються ЮНЕСКО під одним номером об’єктів всесвітньої культурної спадщини, можуть бути внесені до списку об’єктів, що знаходяться під загрозою, до так званого «Чорного списку ЮНЕСКО».

Однак, рішення виконавчої влади та міжнародних організацій з охорони культурної спадщини не знаходять відгуку у діяльності ТОВ «Інвестиційно-будівельна група». Будівельні бригади на Гончара 17-23 не припиняють робіт ні вдень, ні вночі, агресивно продовжуючи небезпечну для Києва забудову. А передчуваючи шалені збитки, якими має завершитись проект цієї незаконної забудови для інвестора, 15 березня у Шевченківському райсуді столиці юридичні представники ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» ще завзятіше намагатимуться відсудити у борців за Київ 560 тис. грн. збитку, нібито завданого під час акції протесту.

Нагадаємо, що вже понад півтора роки проти цього будівництва тривають протести киян. 10 серпня 2009 р. суддя С.О. Зубков, що головує в третьому судовому процесі проти мешканців, видав неправомірну ухвалу, згідно якій відповідачам Євгенії Бєлорусець, Ірині Нікіфоровій, Ігорю Супруну, Сергію Чайці та будь-яким іншим особам, забороняється вчиняти будь-які дії, спрямовані на недопущення здійснення ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» будівництва за адресою Гончара, 17-23. Це рішення суду суперечить конституції України, а саме статті 39 Конституції України, що передбачає право на вільне вираження своїх переконань .

26 серпня 2009 року Апеляційний суд Києва довів законність акцій протесту проти будівництва на Гончара, 17-23 та відмовився задовольнити позовні вимоги забудовника. Втім, в серпні 2009 ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» виступила з новим позовом проти мешканців вулиці Гончара. При чому сума збитків, що фігурує у позові, зросла зі 140 до 560 тис. грн.

Представники громадськості закликають усіх мешканців столиці та журналістів прийти на слухання, щоб підтримати киян, яким не байдуже їхнє місто! Початок слухання о 14.00. Суддя С.О.Зубков.

Контактний телефон: Ірина Нікіфорова 80503568165

Переглядів: 511 | Додав: fingert | Теги: суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz