Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 3 » Київрада проголосувала за нове рішення стосовно будівництва на вулиці Гончара
09:03
Київрада проголосувала за нове рішення стосовно будівництва на вулиці Гончара
Депутати Київської міської ради проголосували за новий документ щодо подальшої долі конфліктного будівництва на вул. Гончара, 17-23, проект якого ще буде виписаний з урахуванням всіх названих депутатами на засіданні сесії поправок.
Пропозицію щодо перегляду вже ухвалено 26 лютого цього року рішення Київради про впорядкування згаданого будівництва було озвучено 2 березня на сесії депутатом Блоку Леоніда Черновецького Віталієм Журавським.
Він висловив переконання, що Київрада має повернутися до заздалегідь підготовленого проекту рішення, в якому йшлося про зупинення будівництва за вказаною адресою. За внесення цього питання до порядку денного сьогоднішнього засідання міськради проголосувало 111 з 114 присутніх у залі депутатів.
Ініціативу про перегляд рішення від 26 лютого підтримав депутат БЮТ, голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригінець. Він зазначив, що формулювання рішення "упорядкувати будівництво на вул. Гончара" змінює суть документа, який повинен забезпечити виконання вимог ЮНЕСКО щодо збереження історичного ореолу навколо Софії Київської.
Член фракції Блоку Литвина Михайло Голиця, у свою чергу, попросив секретаря Київради Олеся Довгого дати доручення бюджетній та земельній комісіям відпрацювати механізм захисту інтересів інвесторів, які вклали кошти в це резонансне будівництво.
Разом з тим голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко наполягав на поправках, які вносив на минулій сесії: "Прошу внести (до проекту рішення) ті ж зміни, які були на попередній сесії. Я прошу з ними проголосувати, юридично відкоригувати документ і таким чином зробити зупинку цього об'єкта, тобто упорядкування відповідно до чинного законодавства ", - сказав він.
Вислухавши виступаючих, Довгий сказав, що буде "виписаний проект рішення з урахуванням поєднання поправок, озвучених сьогодні в залі" і запропонував проголосувати за "цей єдиний документ".
Таке рішення підтримали 102 депутати Київради.
Як повідомлялося, 26 лютого депутати Київської міської ради зобов'язали ТОВ Інвестиційно-будівельна група привести проект будівництва житлового комплексу по вулиці Олеся Гончара, 17-23 у відповідність до рекомендацій ЮНЕСКО. За це рішення проголосували 93 з 114 присутніх в залі депутатів Київради.
На розгляд депутатів був запропонований проект рішення про зупинення будівельних робіт ТОВ Інвестиційно-будівельна група. У той же час лідер фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко запропонував внести зміни до проекту і замінити слово "зупинити" на "впорядкувати" всі будівельні роботи, які виконуються забудовником за вказаною адресою. Його пропозицію підтримала більшість депутатів.
***
Влітку минулого року прокуратура міста Києва винесла припис, яким вимагала негайно припинити дію дозволу на виконання будівельних робіт від 06.06.2008 р., який було видано ТОВ Інвестиційно-будівельна група для будівництва житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом по вулиці Олеся Гончара, 17 -- 23 у Шевченківському районі міста Києва.
Разом з тим ТОВ Інвестиційно-будівельна група заявила, що не має наміру відмовлятися від продовження будівництва об'єкта, незважаючи на всі перешкоди.
У свою чергу, кияни організовували акції протесту з вимогою припинити будівництво за цією адресою, яке загрожує руйнацією прилеглих старовинних будинків та Софії Київської.
10 серпня 2009 суддя Шевченківського райсуду Києва видав ухвалу, якою заборонив жителям столиці чинити опір будівництву поблизу Софії Київській на вулиці Гончара, 17-23.
12 лютого 2010 в прес-службі Київської міськдержадміністрації повідомили, що столична влада має намір припинити скандальне будівництво.
 
За матеріалами видання ,,Кореспондент"
Переглядів: 490 | Додав: fingert | Теги: Гончара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz