Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 11 » Київських архітекторів посадять?
20:16
Київських архітекторів посадять?
Голова Постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням сприяти у проведенні службових розслідувань щодо архітекторів скандально відомих споруд в історичному центрі столиці та у зелених зонах.
Як йдеться у повідомленні прес-служби Бригінця, на адресу Постійної комісії Київради з питань культури і туризму надходять численні скарги від київської громади, вкрай обуреної незаконним, на її думку, будівництвом, що ведеться у центральній частині Києва.
"Безумовно, основну відповідальність за так звані скандальні забудови несуть влада і забудовники, але не уникнуть відповідальності й архітектори. Більшість фахівців із самоповаги ніколи не візьметься проектувати в сумнівних місцях і виконувати завдання, що суперечать інтересам суспільства", - прокоментував Бригінець.
За його словами, саме тому всі скандальні забудови, як правило, пов'язані з тими самими прізвищами архітекторів, які порушують під час проектування, організації і виконання будівельних робіт законні права та інтереси користувачів будинків і споруд, прилеглих до ділянок забудов, руйнують історичне середовище міста та завдають шкоди об'єктам культурної спадщини.
"Враховуючи те, що ліцензії на провадження діяльності архітекторами видаються структурами Кабінету міністрів України, я звернувся до Азарова з проханням висловити своє ставлення до діяльності таких архітекторів", - пояснив депутат.
Бригінець нагадав, що "заклопотаність з приводу певних забудов звучала і з вуст Президента України Віктора Януковича, обурювалися й інші високопосадовці".
"Думаю, настав час перевести розмови в практичну площину. Паралельно з судовими позовами проти самих забудовників, покаранням посадових осіб, які допустили такі забудови, відкликати ліцензії архітекторів, які своєю діяльністю сприяли спорудженню страхітливих київських монстрів", - зазначив Бригінець.

За матеріалами видання "Корреспондент"
Категорія: На часі | Переглядів: 457 | Додав: fingert | Теги: архітектори під прицілом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz