Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2014 » Серпень » 19 » Коментар до публікації в газеті "Рівне Вечірнє" щодо закупівлі сміттєвих контейнерів
13:24
Коментар до публікації в газеті "Рівне Вечірнє" щодо закупівлі сміттєвих контейнерів

В газеті "Рівне вечірнє" № 58 (2128) від 14.08.2014 на третій сторінці опубліковано позицію громадського активіста Дмитра Якимця яку записав Сергій Ткаченко під назвою "Гроші - у сміттєві контейнери". Викладена позиція є однобічною та упередженою, й свідчить про некомпетентність громадського активіста Дмитра Якимця. Наводимо повний текст публікації.

Конкурс на закупівлю 220 контейнерів для сміття, як повідомляє офіційний сайт міського голови Рівного, провело КАТП-1728. Загальна вартість покупки поки не відома, адже переможця конкурсу ще не визначено. Проте на сьогодні ринкова вартість одного контейнера для сміття становить близько чотирьох тисяч гривень. Отже, якщо на придбання контейнерів виділила кошти міська рада, на них пішли податки рівнян.

Дмитро Якимець, громадський активіст:

- Ці кошти можна було б використати на більш нагальні потреби - облаштування дитячих майданчиків, благоустрій прибудинкових територій та інше. Тендер на закупівлю нових контейнерів відбувся 23 липня, участь у ньому взяли три претенденти. Тепер керівництво КАТП-1728 протягом 20 днів має вивчити тендерні пропозиції і прийняти рішення. Тим часом, приватне комунальне підприємство "Санком-Рівне", яке надає послуги з вивезення побутових відходів десяткам тисяч споживачів, самостійно, за власні кошти купує контейнери, автомобілі для вивезення відходів та все інше. Хоча тариф за послугу вивезення побутових відходів у приватної компанії майже такий самий.

До "Санкому" теж є чимало запитань, але вони не просять сотні тисяч із бюджету на забезпечення своєї комерційної діяльності. А комунальне підприємство просить, отримує і витрачає наші з вами податки на свою діяльність. Цілком логічно, що виникає запитання: навіщо нам такі міські комунальні підприємства, які не можуть самостійно працювати там, де успішно працюють приватні? Може, краще звернутися до ще одного приватного надавача послуг з вивезення сміття, який не буде брати мільйони з міського бюджету? Гроші для міста ніколи не зайві, тим паче - за нинішніх непростих економічних умов.

Націонал-анархісти правозахисної групи "Fingert & Law Corporation" не погоджуються з викладеною позицію з наступних мотивів. Комунальне підприємство КАТП-1728 є підприємством територіальної громади м. Рівне, й на відміну від комерційного підприємства ТОВ "Санком-Рівне" надає послуги з вивезення побутових відходів власним спеціалізованим автотранспортом та власними контейнерами. Спостережливі громадяни вже давно могли б помітити, що всі масові заходи обслуговує саме КАТП -1728 оскільки господарське товариство ТОВ "Санком-Рівне" власних контейнерів немає. Громадський активіст Дмитро Якимець міг би завітати на офіційний веб-сайт "Санком-Рівне" й переконатися, що комерційне підприємство контейнерів немає, оскільки на відміну від КАТП-1728 надає послуги з вивезення побутових відходів виключно безконтейнерним способом. Офіційна позиція комерційного підприємства ТОВ "Санком-Рівне" полягає в тому, що комерційне підприємство не зобов'язане облаштовувати контейнерні майданчики, встановлювати контейнери та урни для побутових відходів.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України "Про відходи" під час проектування житлових будинків, громадських, виробничих, складських та інших споруд передбачаються будівництво та облаштування контейнерних майданчиків для роздільного збирання і зберігання побутових відходів, урн для побутових відходів.  Житлові масиви і внутрішньодворові території, дороги загального користування та інші об'єкти благоустрою населених пунктів, а також місця проведення масових заходів обладнуються контейнерними майданчиками, урнами для побутових відходів.

Ми не одноразово повідомляли громадськість, що ТОВ "Санком-Рівне" на своєму балансі має лише папір та кулькові ручки, а все інше перебуває на умовах оренди або лізингу.  За таких умов споживачі та господарюючий суб'єкт завідомо ставляться в нерівне становище. Споживачі не зможуть відшкодувати збитки завдані ненаданням, або неякісним наданням послуг. Чому комерційне підприємство ТОВ "Санком-Рівне" не бажає мати контейнери? Контейнери та урни для побутових відходів є спеціалізованим обладнанням для надання послуг з вивезення побутових відходів яке потребує відповідного обслуговування, що регулюється законодавством, зокрема санітарними нормами. Відповідно до законодавства за обслуговування контейнерів та урн відповідають їх власники. Наразі, комерційне підприємство ТОВ "Санком-Рівне" не володіє обладнанням для обслуговування контейнерів та урн та побутових відходів. Очевидно, що проблема відходів є великою проблемою не тільки в Україні, але й у світі. Відтак, націонал-анархісти правозахисної групи "Fingert & Law Corporation" вважають благоустрій міста, зокрема облаштування контейнерних майданчиків, контейнерів та урн для побутових відходів важливішим питанням ніж облаштування дитячих майданчиків та благоустрій прибудинкових територій. Водночас, благоустрій прибудинкових територій передбачає облаштування контейнерними майданчиками, контейнерами та урнами для побутових відходів. Очевидно, що комерційне підприємство з такими завданнями впоратися не може та і не бажає. Наразі, в прокуратурі Рівненської області та Рівненській міській раді на розгляді перебувають звернення націонал-анархістів правозахисної групи "Fingert & Law Corporation" щодо введення адміністративної відповідальності за ухилення від надання житлово-комунальних послуг з відсутності в м. Рівне контейнерних майданчиків, контейнерів та урн для побутових відходів. Відтак, питання закупівлі контейнерів є актуальним. А громадському активісту Дмитру Якимцю націонал-анархісти правозахисної групи "Fingert & Law Corporation" радять піаритися на чомусь іншому.

                                       National-Anarchist Movement

 

Категорія: На часі | Переглядів: 650 | Додав: archinfo | Теги: ТОВ Cанком-Рівне, контейнери, КАТП-1728 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz