Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Липень » 2 » Комітет ВРУ з екополітики висловив свою позицію щодо Парку Горького
15:57
Комітет ВРУ з екополітики висловив свою позицію щодо Парку Горького

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування й ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи просить Генеральну прокуратуру перевірити відповідність вимогам природоохоронного законодавства й інших нормативно-правових актів рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 19 травня "Про видалення зелених насаджень на ділянці будівництва автодороги від вул. Сумської до вул. Новгородської (у районі вул. Білої Акації) у Харкові”.

Про це сказано в рішенні комітету №74/1 від 30 червня, текст якого мають Українські Новини.

Комітет установив, що рішення міськради від 10 вересня 2008 року, яким було надано згоду на виділення в постійне користування земельних ділянок від вул. Сумської до вул. Новгородської під будівництво автодороги, готельного комплексу й апартаментів, було погоджено Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області 26 лютого 2008 року за умови виконання певних природоохоронних вимог.

У зв’язку з невиконанням цих вимог і відповідно до листа Міністерства охорони навколишнього природного середовища Управління визнало попередній висновок про узгодження проекту землевпорядження недійсним.

"На порушення Закону України "Про екологічну експертизу”, ст. 15 Закону України "Про інвестиційну діяльність”, Постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007 р. № 1269 "Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва й проведення їх державної експертизи” роботи за проектом було розпочато без позитивних висновків і погоджень органів охорони навколишнього природного середовища, до проведення експертизи робочого проекту будівництва”, - сказано в документі.

Комітет вважає, що Харківській міській раді варто призупинити діяльність зі спорудження автодороги до отримання позитивного висновку державної екологічної експертизи й комплексної державної експертизи робочого проекту будівництва; призупинити вирубку зелених насаджень у парку Горького й забезпечити виконання природоохоронних вимог, визначених узгодженням Державного управління охорони навколишнього природного середовища від 18 травня 2010 року, надати комітету інформацію щодо підтвердження скасування рішення про виділення земділянок під будівництво готельного комплексу й апартаментів, установити терміни й виділити кошти для озеленення території від вул. Сумської до вул. Новгородської посадковим матеріалом дерев цінних порід; сплатити реальну відбудовну вартість зелених насаджень.

Він також рекомендує міськраді не допускати надалі проведення будь-яких робіт, пов’язаних з видаленням зелених насаджень, без відповідної дозвільної документації, отримання позитивної оцінки державної екологічної експертизи, проведення громадських слухань і інформування населення через засоби масової інформації про відсутність негативного впливу на стан навколишнього середовища.

Комітет також просить Міністерство охорони навколишнього природного середовища провести перевірку правомірності дій органів охорони навколишнього природного середовища щодо надання погоджень і висновків з питань надання земділянок під будівництво й видалення зелених насаджень, вжити заходів до дотримання природоохоронного законодавства при спорудженні автодороги, забезпечити перевірку правомірності надання Держактів на право постійного користування земельними ділянками.

Як повідомляло агентство, 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення щодо будівництві нової дороги, для чого дозволив вирубати на території Центрального парку культури й відпочинку ім. Горького 503 дерева.

20 травня почалася вирубка дерев на території парку.

21 травня активісти низки громадських організацій і жителі міста почали акцію протесту, намагаючись не допустити вирубку дерев і проведення будівельних робіт.

                          За матеріалами видання "Українські новини"


Категорія: На часі | Переглядів: 519 | Додав: fingert | Теги: будівництво дороги в Харкові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz