Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Квітень » 18 » Крок вперед, два назад: “недоторкане” будівництво на Гончара, 17-23 зупиняти не збираються
11:22
Крок вперед, два назад: “недоторкане” будівництво на Гончара, 17-23 зупиняти не збираються
Чи збираються насправді зупиняти незаконне будівництво на Гончара, 17-23 - на це запитання сьогодні чиновників змушували відповісти в стінах агенції «РИА-Новости». Нагадаємо, два дні тому, під час проведення акції блокування будівництва на Гончара, в Кабінеті Міністрів проводилася нарада саме з приводу скандальних забудов, після якої Віце-прем’єр міністр з гуманітарних питань Семиноженко дав доручення голові КМДА припинити всі скандальні забудови в Києві. В цей же час учасники акції, що залізли на будівельний кран, спромоглися зробити те, на що не спромоглася влада – вони принаймні на деякий час призупинили незаконне будівництво.
Присутні на конференції представники громадськості спочатку озвучили повний список документів, висновків експертиз і рішень суду, які прямо забороняють будівництво на Гончара, 17-23. «Це будівництво – реальна фізична загроза Софії Київській. ЮНЕСКО може позбавити цю пам’ятку архітектури статусу світового значення. Саме за це триває боротьба. За збереження Софії Київської, збереження її фізичного та юридичного стану. Рішення суду обов’язкові для всіх людей - чиновників чи звичайних перехожих - то чому ж цей забудовник є винятком?» - озвучив позицію громадськості Ігор Луценко, учасник акції блокування та активіст «Збережи Старий Київ».
«Ось – повний пакет документів, де наводиться список порушень і вимоги до влади. Мабуть, в країні немає влади, яка працює для країни» - зауважив Ігор Гурчик, ГО «Наша земля».
Чиновники, склавши руки, уважно прослухали представників громадськості, а потім пожалілися – рішення про виділення землі було підписане давно, всі документи тоді були узгоджені, а ми, чиновники, тільки виконуємо свої обов’язки, і наші повноваження замалі для того, щоб зупинити забудовника на Гончара, 17-23.
«Дозвіл на будівництво надає Київрада. Це дає право на розробку та погодження проектної документації, - зазначив начальник відділу реєстрації об’єктів будівництва та видачі дозволів Олег Бушовський. – Інспекція розробляє вже погоджену документацію, констатує факт, що документи є, і надає дозвіл на виконання робіт. На той час такі документи були надані, на підставі чого інспекція видала дозвіл на виконання будівельних робіт».
Бушовський також послався на позитивний висновок Укрдержекспертизи. «Чи правда, що ви видали дозвіл на основі нечинного документу?» - запитав модератор круглого столу. – «Я не буду коментувати це питання», - сказав Бушовський. У той же час, за інформацією, якою володіють активісти та юристи, установа київського відділення Укрдержекспертизи перебувала в стані реорганізації, і не могла надавати жодних документів. «Документ був оформлений на бланку організації, яка вже як два місяці не існувала», - зазначила юрист Марина Соловйова. «Лист про те, що ця установа не надавала позитивного висновку, був підписаний людиною, що пропрацювала на посаді керівника установи два дні», - зазначив Бушовський, але не зміг довести, що цей документ через це не набув чинності.
У тому ж дусі виправдовувалися й інші чиновники, присутні на прес-конференції.
«Чиновники домовляються. Кришує це все Партія регіонів. Вирішують питання. Всі документи незаконні. Хтось дуже впливовий в цьому зацікавлений. Тому так важко», - вважає юрист по справі Марина Cоловйова.
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» та громада мешканців вулиці О.Гончара переконані, що на сьогодні є достатні юридичні підстави для зупинення будівельних робіт. Так, залишається чинною ухвала Шевченківського районного суду 2008 року (що підтверджено ухвалою апеляційного суду від січня 2010 року). Окрім того, не втратили чинності припис прокуратури про зупинення будівельних робіт (травень 2009 року) та протест прокуратури, у якому йдеться про скасування рішення про виділення земельної ділянки (червень 2009 року).
Окрім того, дозвіл на виконання будівельних робіт видано на основі нелегітимного висновку державної експертизи на бланку організації, котра на момент видачі такого висновку вже не існувала. Така відверта фальсифікація документів вже сама по собі є достатнім приводом для того, щоб зупинити будівельні роботи. Таким чином, бракує тільки політичної волі для виконання рішень про зупинення будівництва.
Досі під загрозою залишаються не тільки сусідні з будівництвом будинки, але й Софія Київська та міжнародний імідж України, котрий може суттєво постраждати у разі виключення Софії Київської зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО через забудову в буферній зоні об’єкту.
 
 Марія Лебедєва, "Інфопорн"
Категорія: На часі | Переглядів: 559 | Додав: fingert | Теги: Cофія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz