Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 18 » Кузнецова переніс, а землю не віддають
13:49
Кузнецова переніс, а землю не віддають
Власником приміщення музею розвідника Миколи Кузнецова на вулиці Ясній, 35 у Рівному вісім років тому став Сергій Шабалін, керівник ТОВ-фірми «Західбудсервіс». Упродовж цих років п. Шабалін безплатно користувався земельною ділянкою, на якій розташоване приміщення. Адже вона досі не вилучена з користування обласного краєзнавчого музею. Чому так трапилося і хто у цьому винен?

Розповідає Сергій Шабалін, гендиректор ТОВ-фірми «Західбудсервіс»:

— Вісім років тому я заплатив у Бюро технічної інвентаризації за проект відведення ділянки близько 3000 гривень. Чекав його виготовлення три роки. За цей час управління земельних ресурсів двічі оштрафувало мене на близько 1000 гривень за те, що не оформив за собою землю. Я звернувся до заступника БТІ, щоб з’ясувати, чому затримують виготовлення проекту. Аж виявилося, що фахівець, який мав виготовити проект відведення ділянки, звільнився і забрав із собою комп’ютерну програму з моїм проектом. Я його знайшов. А він каже: «Я тебе порадую, вже не потрібне погодження облуправління культури на вилучення ділянки».

Я давно хотів викупити цю ділянку, бо планую збудувати сучасне приміщення для своєї фірми. Адже нинішнє — дерев’яне й гниле. Ще при міському голові Вікторові Чайці звертався за відведенням мені ділянки. Він тоді сказав: «Якщо хочеш землю, за свої кошти перенеси пам’ятник Кузнецову». Я виконав цю вимогу. Близько 5 тисяч гривень віддав, щоб перенести пам’ятник на Дубенське кладовище. І все безрезультатно.

Два тижні тому я замовив новий проект відведення землі. Знову заплатив за нього близько 3000 гривень. А до БТІ збираюся звернутися за поверненням тих коштів, які вніс раніше. Окрім цього, збираюся найняти юриста, щоб підготувати позов до обласного управління культури за перешкоджання мені в отриманні земельної ділянки. До речі, вони досі не вивели будівлю, яку нам продали, з переліку об’єктів культурної спадщини. Я вже й у Київ звертався з цього приводу. Але мені кажуть, що це компетенція обласного управління культури.

Олександр Булига, директор обласного краєзнавчого музею:

— Ми неодноразово зверталися до міської влади Рівного щодо вилучення із нашого користування земельної ділянки, на якій розташовувався раніше музей Кузнецова. На підтвердження цього маємо офіційні звернення і відповіді на них.

У грудні 2004 року міська рада Рівного надала дозвіл «Західбудсервісу» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення землі для продажу. Я став керівником музею у 2005 році. А у 2007 році ми звернулися в міське управління земельних ресурсів щодо вилучення земельної ділянки. Отримали відповідь від начальника міського управління земельних відносин Михайла Поладича про те, що земля буде вилучена після затвердження міською радою проекту її відведення. У березні 2009 року знову звернулися з цим питанням в міське управління земельних відносин. Отримали відповідь, що лист для розгляду направлено заступнику начальника управління Петру Мельничуку. І все на цьому. У березні 2010 ми вже звернулися до міського голови Рівного Володимира Хомка. І отримали відповідь від начальника міського управління земельних відносин Василя Парчука, що проект рішення буде розглянуто на сесії орієнтовно у липні-серпні 2010 року. Тобто не можна сказати, що ми нічого не робили, щоб у нас забрали цю землю.

За матеріалами видання ЗІК

Категорія: На часі | Переглядів: 501 | Додав: fingert | Теги: музейні справи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz