Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 11 » Лариса Скорик схвалила знесення садиби Казанського, а Бродський каже, що її “допоміг” знищити екс-міністр
15:55
Лариса Скорик схвалила знесення садиби Казанського, а Бродський каже, що її “допоміг” знищити екс-міністр
Лариса Скорик схвалила знесення садиби Казанського, а Бродський каже, що її "допоміг” знищити екс-міністАрхітектор Лариса Скорик вважає доцільним знесення будинку на Сагайдачного,1.
Про це йдеться в її статті для "Української правди".
"Ще у 90-х роках Науково-дослідним інститутом теорії та історії архітектури було зазначено, що будинок втратив значну частину автентичних фрагментів. І до 1996 року не експлуатувався взагалі, що призвело до його аварійного стану”, - заявила архітектор.
"У 1996 році була проведена реконструкція будинку, що цілком логічно в стосунку до будинку, який не зареєстрований як пам’ятка. Бо до пам’ятки може застосуватись лише реставрація. Споруда була укріплена, і в черговий раз втратила решту автентичності”, - нагадала Скорик.Вона також відзначила, що будинок знаходиться в особливо зсувонебезпечній зоні Володимирської гірки, і, за висновком відомого і авторитетного Державного Науково-Дослідного інституту будівельнихконструкцій, на схилі за будинком наявні небезпечні зсувні процеси, які в черговий раз пошкодили існуючі підпірні стіни, здеформували сходи Володимирської гірки, створили ерозійні явища, а стан дренажної системи та збору поверхневих вод тільки сприяє активізації зсувних процесів.
Тиск ґрунту, який сповзає, передається на будівлю, що призводить до поновних руйнувань.
Оскільки схил знаходиться в стані граничної рівноваги, а конструкція будинку не була розрахована на сприйняття зсувного тиску ґрунту, радикальне підсилення фундаментів чи підпірних стін є особливо технічно складним, що ускладнюється малою відстанню між схилом і будинком і не дозволяє виконати утримуючі споруди без демонтажу будинку.
"Тому будівництво на місці будинку нових утримуючих споруд і нової будівлі є найбільш доцільне і з точку зору забезпечення стійкості схилу, який давно потребує належного укріплення його підніжжя”, -переконана Скорик.
Лариса Скорик - архітектор. Вона є подругою Ганни Герман і з 2004 року вона послідовно підтримує Віктора Януковича. Скорик здійснювала останню реставрацію музею Шевченка в Каневі. Бродський каже, що садибу Казанського "допоміг” знищити екс-міністр Екс-голова ліквідованого Держкомпідприємництва Михайло Бродськийзапевняє, що садибу Казанського з реєстру памяток виключили за підписом екс-міністра культури Василя Вовкуна. Про це Бродський пише у href="http://mihailobrodskiy.livejournal.com/543046.html" target="_blank"> своєму ЖЖ.
"Хочу звернути увагу, що рішення про виключення недавно знесеної садиби на Подолі з реєстру пам’ятників архітектури підписував Вовкун. Він був міністром культури в уряді Тимошенко”, - зазначив він."Думаю, його теж було б непогано відправити за ґрати слідом за Луценком”, - зазначив Бродський. Він також приєднався до віртуальної акції на захист історичного вигляду Києва, зокрема збереження замку Барона.

За матеріалами видання "Україна молода"
Категорія: На часі | Переглядів: 525 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz